The Remote Code is de titel van de driedubbel-cd die het Britse trio The Remote Viewers in de herfst en winter van 2020 opnam in de Londense Iklectik Club. Ik schreef al eerder over de eerste cd van de drie en nu heb ik het over de tweede, die al net zo fascinerend is als die eerste. Ook hier zijn de meeste composities geschreven door saxofonist David Petts, met veel ruimte voor improvisatie voor de andere twee, saxofonist Adrian Northover en bassist John Edwards.

Deze tweede cd werd opgenomen op 3 en 4 december 2020, opgenomen, gearrangeerd, gemixt en gemastered door John Edwards. En de mannen waren weer meer dan voortreffelijk op dreef.  Mijn humeur knapt altijd zienderogen op als ik naar muziek luister van dit gezelschap, en dat is hier ook weer zo – alles wordt weer heerlijk opengeblazen, je wordt als luisteraar mooi op scherp gezet en het effect is net zo verfrissend als een wandeling over een herfstig strand met een stevige wind. Heerlijk.

Ook deze tweede cd kun je het beste wat vaker beluisteren, want ook hier zit er veel finesse en subtiliteit verborgen achter de eerste indrukken. Opnieuw een schitterend groeiplaatje waar je als luisteraar een tijd mee vooruit kunt.

Luister hier naar een paar fragmenten:

the remote viewers - when the lights failed     
the remote viewers - broken column     
the remote viewers - thoughts under lock     
the remote viewers - the stomach of reason