De blanke Nederlandse bluesman uit Wenen en de zwarte bluesman uit Amerika vonden elkaar als soulmates, en hun stemmen bleken ook wonderlijk mooi bij elkaar te passen – de warme bariton van Hans Theessink en de soulvolle gospelstem van Terry Evans. Theessink schreef een nummer, Vicksburg Is My Home, en toen bleek dat Terry Evans daar geboren is – dus zingt Evans het nu als ze samen spelen.

Theessink en Evans, het is een gouden combinatie, twee gitaarspelende en zingende bluesmannen, die klassiekers spelen, afgewisseld met nummers van Theessink, die overigens voor die traditionals of klassiekers zeker niet onderdoen. Hun derde album samen, True & Blue, is een in Wenen live opgenomen feestje, met nummers als Leadbelly’s Bourgois Blues, Robert Johnson’s Crossroad Blues, maar ook Chuck Berry’s Maybellene, dat de heren volledig naar hun hand hebben weten te zetten. Mooi. Theessink’s Delta Time is een ijzersterk nummer, net als zijn Shelter from the Storm, en Evans en Theessink samen laten alles geweldig klinken, volkomen ontspannen, maar altijd haarscherp en ¨precies goed.

Ze bewijzen hier, live, dat ze het ook prima zonder hulp van Ry Cooder en andere prominente gasten afkunnen, zoals op hun vorige album Delta Time, of Richard Thompson op hun eerste duo-album Visions. Het maakt je vooral gretig – je wil er graag een keer bij zijn – die twee live samen, beter kan blues bijna niet worden.

Luister hier naar een paar fragmenten: