Mark Wingfield, gitaar, Markus Reuter, touch guitar en Asaf Sirkis drums – het is een buitengewoon trio dat ongewone intelligente jazzrock maakt, waarbij vooral de touch guitars van Markus Reuter voor het ontregelende effect zorgen.

Samen met bassist Yaron Stavi hadden ze al eerder het fenomenale album Stone House uitgebracht, en de donkere basklanken van Stavi worden hier ingevuld door de touch guitars van Reuter. De drie virtuoze spelers improviseren onnavolgbaar, en maken muziek die de ene keer aan soundscapes doet denken, maar die tegelijk spannend en rauw is.

Ze weten de spanning vast te houden, op te bouwen naar schitterende climaxen, en dan toch de spanning nog vast te houden op een onnavolgbare manier. Wat ik al zei, intelligente jazzrock. Muziek met merkwaardige rafelrandjes, muziek waar je heel vaak naar kunt luisteren terwijl de geheimen zich pas langzaam openbaren.

Enerverende muziek ook, waar je pas na een aantal keren luisteren echt aan gewend raakt, maar dan slaat er ook een lichte verslaving toe, vrees ik. Subliem. Een absolute aanrader!

Luister hier naar een paar fragmenten: