Gitarist Mark Wingfield kennen we als een inventieve, intelligente jazzrockgitarist die al in verschillende bezettingen duidelijk maakte dat hij niet alleen een virtuoos gitarist is, maar dat hij ok de grenzen wil opzoeken, met het maken van soundscapes op opmerkelijkste talent. Een samenwerking met een meesterpercussionist als Adriano Adewale ligt wel voor de hand, want die twee zijn zeker aan elkaar gewaagd, maar de grote verrassing hier is Jane Chapman.

Chapman bespeelt namelijk het klavecimbel, een instrument dat je niet alleen met klassieke muziek vereenzelvigt, maar ook met echte oude klassieke muziek – barok en kalme kabbelende muziekjes. Ik had nooit veel met de klavecimbel, moet ik bekennen, maar Chapman bren°ngt daar in éénb klap verandering in, want samen met de gitaarpartijen van Wingfield en het schitterende percussiewerk van Adewale laat ze horen dat je ook op dit saaie instrument kunt improviseren en spannende en opwindende muziek kunt maken. Verbluffend goed en onverwacht swingend en energiek.

Het opmerkelijke is dan ook nog eens dat de contrasterende timbres van de klavecimbel en de elektrische gitaar zo schitterend blijken te combineren en samenvloeien. Je zou er bijna lyrisch van worden. Kortom: een machtig mooi plaatje!

Luister hier naar een paar fragmenten: