Drie virtuozen uit drie hoeken van de wereld maken samen muziek en je hebt het gevoel dat dit altijd al zo had moeten zijn – prachtige, ingetogen, adembenemend mooie muziek van drie mannen die er duidelijk enorm veel plezier in hebben samen muziek te maken.

Antonio Forcione is een Italiaanse gitarist en componist die al zo’n twintig jaar meedraait, al twintig albums op zijn naam heeft staan en werkte met mensen als Charlie Haden, Trilok Gurtu, Angelique Kidjo en de Bulgarian Voices.
Seckou Keita is een Senegalese componist en koraspeler die door vele als een van de allerbeste koraspelers ooit wordt beschouwd. Hij maakte al een bijzondere match met de Welshe harpiste Catrin Finch , werkte met Damon Albard en de Cubaanse pianist Omar Sosa.
Adriano Adewale is een Braziliaanse percussionist en componist die ook al met heel veel verschillende mensen samenwerkte, dus een avontuurlijke muzikale instelling hadden ze alledrie duidelijk al.

Maar als AKA Trio zijn ze werkelijk onovertroffen. De kora en de gitaar vullen elkaar zo magnifiek subtiel aan dat je met open mond zit te luisteren, terwijl ook de percussie zo geraffineerd en subtiel wordt aangebracht dat je alleen maar met open mond van bewondering kunt zitten luisteren. Adembenemend mooi, en opnieuw een bewijs dat het samenbrengen van verschillende culturen alleen maar pure verrijking betekent.  Een absolute aanrader!

Luister hier naar een paar fragmenten:

aka trio - joy     
aka trio - il bambino e l'aquilone     
aka trio - choix de joie