Van donderdag 11 tot en met zondag 14 juni 2009 vindt in Groningen het nieuwe blazersfestival On Wings plaats, met onder meer een concours, workshops, een muziekbeurs, demonstraties, blazersklassen, een saxofoonsymposium, masterclasses, en heel veel gratis concerten door de hele stad en een paar concerten in de Oosterpoort waar je een kaartje voor moet kopen.

Die gratis concerten vinden niet alleen in de Oosterpoort plaats, maar ook op de Grote Markt, op het Harmonieplein, in de Nieuwe Kerk, op het Broerplein, in de Stationshal, aan de Westerkade en in de Muziekschool. Bekijk dus even rustig het programma op de website van On Wings en maak je keuze.

De concerten waar je een kaartje voor moet kopen zijn overigens ook zeer de moeite waard. Het begint op donderdag, koperblazersdag, al met een concert van German Brass, dat wordt afgesloten met een nazit met het Loet van der Lee Quartet.

Op vrijdag staat de saxofoon centraal, met oprtredens van het Amstel Saxophone Quartet, het Aurelia Saxofoon Kwartet, het Apollo Saxofoon Quartet en Vento do Norte. En vergeet ook hier de nazit niet, want dan kun je het Carlama Orkestar weer eens in actie zien, en dat is altijd een aanrader.

Op zaterdag kun je de hele dag door in de hele stad terecht voor concerten en meer, en in de Oosterpoort begint het al om zes uur ’s middags met Merlijn Twaalfhoven, terwijl om zeven uur in de kleine zaal I Solisti del Vento spelen, een Belgisch toporkest. Maar tegelijkertijd speelt in de grote zaal Cobla La Principal d’Amsterdam, en dat mag je absoluut niet missen. Het gaat dan nog even door met David Liebman in de kleine zaal en het Clazz Ensemble en het Noordpool Orkest in de grote zaal.

Op zondag begint het alweer om half elf ’s morgens met de blazersensembles die meedoen aan het On Wings-concours – ze treden allemaal op in de kleine zaal van de Oosterpoort. Het Amsterdam Brass Quintet begint, en dan gaat het door tot het eind van de middag, met het JONG Ensemble, het Borealis Brass Quintet en het Esquire Saxofoonkwartet. Dan volgt nog een verrassingsconcert en als afsluiting om half vijf de prijsuitreiking van het concours.
Dat wordt dus één groot feest.