Ella & Her man zijn Ella de Jong (zangeres, actrice en trompettiste)  en Herman Woltman (componist en gitarist van Souldada). Ze ontmoetten elkaar in 2012 en sindsdien hebben ze al heel wat projecten samen gedraaid, in 2018 nog Myn Skip, over de geschiedenis van een skûtsje – veel Frieser kan het bijna niet worden.

Hun nieuwe project en hun nieuwe album heet Pianohuis en gaat terug op de herinneringen van Herman die als kind onder de piano van zijn moeder naar Mozart luisterde en zo de muziek werd ingezogen. Een huis vol muziekinstrumenten, verbinding, troost, daar draait het allemaal om in deze muziek en deze theatervoorstelling.

Naast de gitaar van Herman, de trompet en de stem van Ella zorgen hammondorgel, zingende zaag en bugel voor de bijzondere sfeer op Pianohuis. En vergeet de strijkers niet, die de melancholie mooi inbrengen. Gastmusici zijn onder meer Oene van Geel en Fay Lovsky.

Een mooi melancholiek album, dankzij die strijkers, maar zeker ook dankzij die fraaie fluwelen stem van Ella, die steeds ontspannener lijkt te zijn gaan zingen. Kijk vooral ook even op hun website en probeer naar een van hun voorstellingen te gaan!

Luister hier naar een paar fragmenten:

ella & her man - hou van mij     
ella & her man - licht     
ella & her man - pianohuis