Soul Redemption is het debuutalbum van singer/songwriter Flav Martin en drummer/producer Jerry Marotta. Verbazingwekkend, want beide mannen hebben er al een indrukwekkende loopbaan op zitten. Flav Martin werkte onder meer met David Crosby, Al Stewart, Suzanne Vega en Tommy Emmanuel en schreef onder meer voor Saturday Night Live, PBS en Canon Films. Hij schreef op twee na alle liedjes op dit album.

Jerry Marotta heeft zijn stempel als drummer en producer gedrukt op menige opname van Paul McCartney, Hall & Oates, Indigo Girls, Marc Cohn, Sarah MacLachlan, en John Mayer, en dan is de lijst nog lang niet af. Hij begon als drummer bij de band Orleans en werkte vervolgens jaren met Peter Gabriel. Zijn door wereldmuziek geïnspireerde manier van drummen sluit mooi aan bij het fraaie akoestische gitaarspel van Martin.

En dan is er nog de rest van de band, want dat zijn ook niet de minsten – bassist Tony Levin, pianist Peter Primamore, gitaristen Thor Jensen en Marc Shulman en accordeonist en harmonicaspeler Gary Schreiner, Samen zorgen ze voor intelligente, jazzy popmuziek zoals bijvoorbeeld Steely Dan die maakte.

Een van de twee covers is overigens een opmerkelijke – Tell Me To My Face is een nummer van de zwaar onderschatte en ondergewaardeerde band The Hollies, die door hun nooit als single is uitgebracht, maar als een van de nummers op een van hun eerste langspeelplaten. Het nummer krijgt hier een fraaie tweetalige uitvoering. Dat doet deugd.

Luister hier naar een paar fragmenten:

flav martin & jerry Marotta - soul redemption     
flav martin & jerry Marotta - tell me to my face     
flav martin & jerry Marotta - how can you leave me now