Geronimo is het soloproject van gitarist, componist en producer Jeroen Geerinck die in de Belgische folkscene behoorlijk actief is, onder meer in bands als Snaarmaarwaar, Hot Griselda en Spilar.

Zijn solo-album Run High gaat de folk ver voorbij, al begint het album heel fraai ingetogen met een heerlijk akoestisch Break of Day, maar Geerinck is niet te benauwd om allerlei muziekstijlen met elkaar te mixen, en hij haalt zijn inspiratie voor een deel uit het in de vroege ochtend lopen door het natuurgebied in zijn omgeving. Dat hij dan wel eens wil versnellen kun je horen in Run High en vooral ook in Pace Up, dat bijna rock ‘n’ roll wordt – in ieder geval heerlijke muziek om op te rennen. Of te dansen.

Geronimo, alias Jeroen Geerinck, componeerde alle nummers en speelde alle instrumenten, dus behalve akoestische gitaar ook elektrische gitaar, basgitaar, synths en elektronische drums. Bovendien deed hij de mix en het masteren ook zelf, alles in Studio Trad.

Run High is een klein meesterwerkje, dat het begrip folk op een fraaie manier naar verschillende kanten oprekt – wat mij betreft mag Geronimo vaker in zijn eentje gaan experimenteren!

Luister hier naar een paar fragmenten: