Menace d’Eclaircie is een opmerkelijke Bretonse band (ja, ze komen uit Bretagne, het land van Asterix inderdaad) die rock, brass, folk, rockabilly, blues en funk op een opwindende manier combineert tot een onweerstaanbare mix die niet gemakkelijk in een hokje te plaatsen is.

Menace d’Eclaircie betekent zoveel als “afnemende dreiging”, en hun nieuwe album laat opnieuw zien dat ze ook een stevige dosis humor meenemen – Les Etoiles du Rock ’n Roll betekent gewoon de Sterren van de Rock ’n Roll en op de hoes staan ze in de pose van de befaamde Queenhoes afgebeeld, hoewel hun muziek vrijwel geheel instrumentaal is.

De energie en het speelplezier spat er van de eerste tonen vanaf en iedereen is weer in topvorm, van de accordeonist tot en met de blazers en de ritmesectie. Horen is geloven, dus ik laat je gewoon een paar fragmenten horen, inclusief het paasie dat ze aan het eind van de cd hebben verstopt na een minuut of wat stilte – dat zijn vaak hele leuke verrassingen, vind ik, en mooie afsluiters. Heerlijk plaatje, en een band om beslist een keer live te gaan zien.

  • Menace d’Eclaircie – Les Etoiles du Rock ’n Roll – Klam Records

Luister hier naar een paar fragmenten:

menace d'eclaircie - les joies du f1     
menace d'eclaircie - l'impasse johnny hallyday     
menace d'eclaircie - les étoiles du rock 'n roll     
menace d'eclaircie - easter egg