The Space Age Travellers is een trio dat vrolijke, ongecompliceerde muziek maakt, en hun nieuwe album Satellite Shuffle is wat mij betreft de zomerplaat van 2022 – muziek voor op het strand.

Ik zeg nu wel “ongecompliceerde muziek” maar dat is tamelijk bedrieglijk, want als je even wat beter luistert hoor je pas hoe geraffineerd alles hier in elkaar zit, en hoeveel humor er ook in gestopt is. Surf, jazz, rock, jive, spaghetti westerns en de grote gitaarhits uit de jaren vijftig zijn allemaal duidelijke inspiratiebronnen, maar gitarist BJ Baartmans, drummer Sjoerd van Bommel en bassist Gerco Aerts maken hun volstrekt eigen, unieke, eenentwintigste-eeuwse versies van die geweldige gitaarhits – allemaal zelfgeschreven composities, allemaal ijzersterk, allemaal goed voor een goed humeur.

Pure vrolijke energie, goed voor een heerlijke zomerse adrenalinekick, je kunt bij ieder nummer horen dat ze deze muziek puur en alleen voor hun eigen plezier maken, en dat straalt er dan ook vanaf. Een absolute aanrader dus.

Luister hier naar een paar fragmenten:

Cabin Fever     
Satellite Shuffle     
Rewired