The Space Age Travellers brengen een eerbetoon aan de gitaarhelden van de Space Age, van de heerlijke instrumentale gitaarhits uit de jaren vijftig en zestig van groepen als The Ventures, Telstars, Tornados en Shadows en Les Paul tot en met Bill Frisell, Richard Thompson, Ry Cooder, Marc Ribot en anderen. Inspiratiebronnen genoeg aan te wijzen, en als je deze muziek leuk vindt valt er nog heel wat te ontdekken en kun je ook nog terug naar Duane Eddy, Django Reinhardt, Dick Dale of James Burton, om er maar een paar te noemen.

Maar terug naar de Spage Age Travellers, want het trio rond songwriter en gitarist BJ Baartmans gebruikt deze muziek weliswaar als inspiratiebron, maar ze doen er toch iets geheel eigens mee, waardoor hun combinatie van rock ‘n’ roll, surf, jive en spaghetti western dankzij een lichte free jazz aanpak toch onmiskenbaar eenentwintigste eeuw is.

Muziek om onmiddellijk een goed humeur van te krijgen, zo vrolijk en ongecompliceerd klinkt het allemaal op het eerste gehoor. Pas als je wat vaker luistert hoor je hoe goed het in elkaar zit en ga je het allemaal nog meer waarderen. Hun debuutalbum @Ventures in Space kwam twee jaar geleden uit en is nog steeds goed voor een adrenalinekick op zijn tijd, deze is zelfs nog beter.

Naast Baartmans op gitaar hoor je Gerco Aerts op bas en Sjoerd van Bommel op drums, en dit fabelachtig goede trio laat je regelmatig vergeten dat je naar een band zit te luisteren die uit slechts drie personen bestaat.

Luister hier naar een paar fragmenten: