C.A.M is de artiestennaam van een Waalse singer/songwriter. Die letters staan voor Chanteur d’amour en de merde, oftewel zanger van liefde en verdoemenis. Titel van het album, waarop hij zelf zingend en folkgitaar spelend te horen is: L’homme est un animal comme les autres, de mens is een dier als de anderen. Een helder statement.

De sterke liedjes worden nog sterker doordat eRno le Mentholé, die in een paar jaar tijd een gewaardeerde kracht is geworden bij het Luikse platenlabel homerecords.be,  piano speelt, percussie, en keyboards programmeren (het orgelwerk is geweldig!). De arrangementen zijn ook van hem, net als het ontwerp van het cd-hoesje. In drie nummers horen we nog de elektrische gitaar van Dorothée Pietquin, en Patrick Hermans schreef voor twee liedjes de teksten, maar verder zijn muziek en teksten van C.A.M.

Kijk vooral ook even de videoclip van het titelnummer op zijn homerecordspagina, dan ben je, denk ik, wel om. Luikse folkrock op zijn best. Oh, en die video werd ook al door le Mentholé gemaakt.

Luister hier naar een paar fragmenten: