Coyote Brother is een duo – John Hardin en Hayward Williams. Beiden waren als singer/songwriter actief, maar ze vonden elkaar toen Williams The Piasa Bird voor Hardin produceerde. Het was een gouden greep om samen verder te gaan, want de stemmen van de twee passen bij elkaar zoals de stemmen van de Everly Brothers bij elkaar pasten.

En als de liedjes dan ook nog eens geweldig zijn, mooi en melancholiek, dan kan er al niet veel meer misgaan. Feitelijk ging alles alleen maar goed bij dit album, want Hardin en Williams spelen zelf goed gitaar, maar ze haalden er ook nog een paar topmusici bij die voor de sublieme invulling van de arrangementen zorgden – Eric Heywood op steelgitaar, Brooks Milgate toetsen en bassist Jeremy Moses Curtis en drummer Charles Koltak vormen de perfecte ritmesectie.

Verwacht hier geen spectaculaire muziek, want de liedjes van Coyote Brother zijn ingetogen en intiem, de zang is kalm en relaxed, de begeleiding is nooit te veel, maar als je dit plaatje drie keer gehoord hebt wil je het nog een keer horen, en dan nog een keer.  The Everly Brothers, maar dan een slag intiemer. Prachtig.

Luister hier naar een paar fragmenten:

coyote brother - dharma blues     
coyote brother - alberta goddamn     
coyote brother - get that livin' done