Als je bij Leon Giesen de nieuwe cd JIJ van zijn alter ego Mondo Leone aanschaft tekent hij hoogstpersoonlijk jouw portret op het hoesje van de cd, zodat je niet alleen een gesigneerde cd hebt, maar een volstrekt unieke tekening van de multigetalenteerde Leon Giesen. Het tekent meteen ook de veelzijdige wereld van Leon Giesen, Mondo Leone dus. Je moet de man eigenlijk zien optreden, want de combinatie van films en liedjes is wat hem zo volstrekt uniek maakt – de filmpjes versterken de liedjes en de muziek versterkt het beeld dat hij laat zien, waardoor je beide nooit meer vergeet.

Los daarvan mogen we constateren dat de nieuwe cd, JIJ, een magnifieke topper is geworden. We mochten bij het ontstaan aanwezig zijn, en kregen daar al de indruk dat het een uitstekend idee was om een band in te zetten, en dat blijkt inderdaad zo te zijn, want het resultaat overtreft de verwachtingen. De liedjes gaan, zoals vaker bij Leon, over de kleine, maar essentiële zaken des levens, vaak zaken die door anderen maar al te gemakkelijk over het hoofd worden gezien, maar die wel eens de kern van ons bestaan zouden kunnen raken. De topervaringen die op de meest onverwachte momenten toeslaan bijvoorbeeld.

Luister naar de drie willekeurig gekozen fragmenten hieronder, ga naar de site van Mondo Leone en schaf onmiddellijk deze cd aan. En als je dan toch op die site bent, kijk dan meteen wanneer Mondo Leone bij jou in de buurt optreedt en koop kaartjes voor zijn eerstvolgende optreden. Doen! Je krijgt er absoluut geen spijt van!

Klik op het driehoekje om het fragment te beluisteren.