leon giesen

- gemengd nieuws rond
mondo leone
- huiskamershows en openbare cd-opnames

Mondo Leone betekent letterlijk "de wereld van Leon". Leon is Leon Giesen, een muzikant en filmer die volstrekt uniek is. Hij schrijft prachtige popliedjes die hij op een onnavolgbare en unieke manier verbindt met (meestal zelfgemaakte) filmpjes, waardoor er een absolute meerwaarde ontstaat - als je Giesen een keer hebt zien optreden vergeet je dat nooit meer, en je vergeet zijn liedjes vervolgens ook niet meer.

Huiskamerconcerten

Giesen maakt van het gewone iets bijzonders doordat hij oog heeft voor de kleine dingen die het leven de moeite waard maken. Ik volg Leon al een hele tijd en schrijf elke keer enthousiastre stukjes omdat ik zoveel mogelijk mensen van deze unieke man wil laten genieten. Daarom even een update van wat Leon allemaal zoals doet in de zomer van 2012. Om te beginnen geeft hij huiskamerconcerten. Daar kun jij je ook voor aanmelden, want hij doet dat graag, en het is niet belachelijk duur - je neemt per bezoeker een cd of een cd/dvd af (het laatste zou ik adviseren, want je moet eigenlijk zijn dvd in huis hebben, vind ik) en je betaalt zijn reiskosten. En dat is het. Kijk op zijn website voor de details en kijk naar de twee bovenste foto's hier rechts voor de sfeer tijdens zo'n huiskamerconcert.

Openbare cd-opnames

Lid van de Club Mondo Leone kregen begin van de zomer dit mailtje:


FUN CROWDING

Beste clubleden,
Bij deze wil ik kijken of er animo is voor een nieuw plan. Ik ben benieuwd of er mensen zijn die de nieuwe CD willen 'meemaken'. En als er genoeg mensen zijn die dat willen dan vliegen we de
legendarische bas-opa Herbie Flowers (Walk on the Wild Side van Lou Reed, Heroes van Bowie, It's not unusual van Tom Jones) in uit Engeland. Dan
brengen we de Mondo Leone Deluxe Band (met louter sympathieke topmuzikanten) bij elkaar. En gaan we op 23 en 24 augustus (om 19.00 en 21.00 uur) openbare CD opnames houden!
In een intieme zaal in Utrecht.
Er is plaats voor 4 x 150 clubleden en introducées.
Het kost 45 euro p.p. Daarvoor maak je een uniek moment mee (van 60 minuten). En krijg je een unieke CD, genaamd JIJ , die jij hebt 'mee gemaakt', met een door mij getekend portretje van jou (of je lief of wie je maar wil) op de voorkant, op 14 oktober thuisgestuurd. 'JIJ' wordt niet zomaar een CD.
De liedjes horen bij elkaar, horen in deze volgorde en vormen samen een soort kruising tussen een soundtrack en een audiotour bij een innerlijke
reis die de luisteraar gaat maken.
Mondo Leone's handelsmerk is het samengaan van beeld, verhaal en muziek.
Dat zal ook nu het geval zijn, al zijn de beelden niet van mij, maar van jou. Ik zal in muziek en tekst de wereld die jij om je heen ziet 'kleuren'. Te Mondo-ficeren. En proberen je even met andere ogen naar die wereld en jezelf laten kijken.

Tijdens de bovenstaande openbare opnames, de zogenaamde Mee Maak Momenten gaan we die hele CD in de juiste volgorde spelen (en opnemen dus). Het wordt geen klassieke live-CD, maar de opnames worden in onderdelen gebruikt.


Die opnames hebben inmiddels plaatsgevonden, want er zijn inmiddels blijkbaar genoeg clubleden die Leon een goed hart toedragen en willen dat zijn projecten van de grond komen. (Helaas waren de meesten die ik wou ronselen nog met vakantie, met dank aan het gespreide vakantierooster van Nederland). Hier rechts zie je een paar foto's van die opnames. Ik verklap alleen dat er een bloedmooie instrumental tussenzit en dat de teksten zoals altijd weer precies raak zijn, en dat de band werkelijk super was. Fenomenaal.

In de herfst gaat Mondo Leone touren met zijn nieuwe programma en zal de nieuwe cd te koop zijn, dan komen we met nieuwe berichten - kijk voor de speellijst op Leon's site, word lid van zijn club en ga vooral naar een van zijn optredens, want je komt er altijd met een goed gevoel vandaan. Die garantie geef ik je persoonlijk bij deze.


 

 

 

 

 

 

leon treedt op in een huiskamer...

juni 2012, een huiskamer in haren....

met Herbie Flowers op bas!...

een topband!

leon op sokken...

mondoleone en band

"die steen ben ik..."

 

terug naar de startpagina van moors magazine