Rod Picott is een van de betere, maar ook onbekendere Amerikaanse singer/songwriters. Ik ga altijd even rechtop zitten als ik op een hoes zijn naam zie staan, en nu is er weer een solo-album van de man – altijd goed!

Starlight Tour is een album met tien nieuwe liedjes, waarvan hij er een aantal (3) samen met anderen heeft geschreven. Als “kleinere” artiest moet hij de studio in met een beperkt budget en beperkte tijd. Alles moet dus in één keer goed opgenomen worden, en dat betekent in dit geval dat je ook wat ruwe randjes hoort, wat bij de muziek van Picott nu juist absoluut geen bezwaar is, integendeel.

Een paar liedjes zingt hij terwijl hij zichzelf alleen op gitaar begeleidt, zoals het titelnummer, maar op andere nummers gaat de geweldige band lekker los. Luister maar eens hoe ze op dreef zijn in Digging Ditches. Geweldig!

Maar het slotnummer Time To Let Go Of Your Dreams, dat heel ingetogen, met minimale begeleiding gezongen wordt, dat laat je echt sprakeloos en stil achter. Wat een machtig mooie afsluiter. Al met al een prachtig afgewogen album dat volledig in balans ligt en dat ik zelf meteen een tweede keer afspeelde. Verslavend mooi plaatje dus.

  • Rod Picott – Starlight Tour – Welding Rod Records

Luister hier naar een paar fragmenten: