Regelmatige bezoekers van dit magazine kennen Ruud Moors niet alleen als striptekenaar en columnist maar ook als vertaler uit het klassieke Chinees, maar Ruud heeft nog meer talenten, hij is namelijk ook een begenadigd muzikant en liedjesschrijver.

Voor zijn laatste album All of Me, dat hij onder de naam Rudi Mo uitbrengt, schreef hij vijf van de vijftien nummers zelf, de rest bestaat uit covers, meest uit de American Songbook – titelnummer All of Me is daar een goed voorbeeld van.

Jaren geleden heeft de grote Ron Geesin nog een keer aangeboden een album voor Ruud te produceren, maar dat is er helaas nooit van gekomen, dus we moeten het hier doen met vrij simpele opnames, die meestal in de slaapkamer zijn gemaakt, op twee nummers na – Still Alive werd in de studio van Teun in Nijmegen opgenomen, waarbij Teun tweede gitaar speelt. Ruud schreef dit nummer net nadat hij zestig was geworden:

Op de meeste nummers hoor je Ruud spelen op de bariton-ukelele, verder hoor je de tenor-ukelele, concert-ukelele, merlin (een soort gitaarversie van een dulcimer), basgitaar, melodica en gitaar, terwijl Peter op één nummer nog prachtig accordeon speelt. Peter, Teun en Ruud vormen overigens samen het bandje The End. Hier hoor je ze nog een keer, en let even op de accordeon van Peter:

Trying to get to you kende ik van Kate & Anne McGarrigle (van het album Pronto Monto), maar Elvis bleek het al veel eerder gezongen te hebben. Ruud maakt er hier een hele mooie instrumentale versie van:

Nou, nog eentje dan, een nummer dat uit de vijftiger jaren stamt, maar dat ik vooral ken in de versie van Kate Wolf, en die versie is nog steeds actueel. Luister maar naar 20/20 Vision  (and walking around blind) (20/20 vision betekent dat je perfect scoort bij de ogentest).

:

  • Rudi Mo – All of me