Slaid Cleaves is een singer/songwiter uit Texas, die zijn ingenieuze, intelligente liedjes altijd voortreffelijk weet te verpakken. Hij zingt ze simpel, recht voor zijn raap om het zo maar te zeggen, maar zijn liedjes hebben daardoor een zeggingskracht zoals je die tegenwoordig niet zo heel vaak meer tegenkomt.

Soms, zoals in de afsluiter op dit album Ghost on the Car Radio, het nummer Junkyard, over iemand die het einde voelt naderen, heeft hij voldoende aan zijn eigen stem en zijn gitaar, maar op andere momenten lijkt het of de tijd van de Beatles op hun best is weergekeerd. Dan klinken de liedjes als heerlijke ongecompliceerde popliedjes uit de jaren zestig, maar dan wel met de arrangementen van nu, en met teksten die, zoals Cleaves het formuleert, de “interesting times” waarin we leven draaglijk proberen te maken. Als je de term “Interesting times” niet kent: dat was wat de oude Chinezen hun ergste vijanden toewensten: “interessante tijden”. Een mooi eufemisme voor Amerika in de Trump-periode.

Pakkende liedjes, goede teksten, voortreffelijke arrangementen, een zanger die bij je binnenkomt, veel beter kan het niet worden. Slaid Cleaves heeft weer een klein meesterwerkje afgeleverd.

Luister hier naar een paar fragmenten: