Lynne Miles en Lynn Hanson zijn twee singer/songwriters uit het Canadese Ottawa. Miles heeft al een indrukwekkende loopbaan achter de rug, met veertien albums en behoorlijk wat prijzen (onder meer 2011 English Songwriter of the Year, en een 2003 Juno award voor Roots and Traditional Solo Album of the Year). Hanson draait inmiddels al tien jaar mee en heeft zes albums op haar naam staan, en nu hebben ze hun krachten gebundeld als The LYNNes.

Dat bleek een erg goed idee, niet alleen omdat ze samen de meest schitterende liedjes schrijven, maar ook omdat hun stemmen mooi bij elkaar pakken, en ze niet alleen intieme liedjes durven schrijven, zingen en spelen, maar ze ook los durven gaan. Ze hebben dan ook nog eens iemand als Kevin Breit gevonden die muzikaal ondersteuning biedt op gitaar en mandoline, en dan kan het al helemaal niet meer stuk. Daarnaaast horen we ook Don Cummings op B3 orgel, drummer Peter van Althen, bassist Steve Clark, keyboardspeler Dave Draves en gitarist Keith Glass.

Goede liedjes, geweldige stemmen, fantastische arrangementen, wat wil een mens nog meer? Goed idee dames! Voor herhaling vatbaar!

Luister hier naar een paar fragmenten:

the lynnes - cold front     
the lynnes - heartbreak song for the radio     
the lynnes - heavy lifting