Rufus Thomas was een van de artiesten van het fameuze Stax-label, en een van zijn grootste hits was Walking the Dog, dat hij tot op hoge leeftijd tijdens optredens bleef zingen, steevast in een felgekleurde korte broek, met kekke laarsjes, vaak duetten zingen met dochter Carla. Je hoort hem hier een fragment van dat nummer zingen:

De single met dat nummer duurde overigens net krap twee en een halve minuut. Het loont overigens de moeite hem even op YouTube op te zoeken, want er zijn wat mooie live-opnames te vinden waarin hij het nummer overtuigend brengt.

Dan Zanes en zijn vrienden van het Rubi Theatre Company houden zich met hun uitvoering van Walking the Dog (te vinden op het album Catch that train) overigens mooi aan die lengte, maar het fluitje is verdwenen en het is toch een iets ander liedje geworden. Luister maar:

Hans Theessink, de Achterhoekse bluesgitarist en -zanger die tegenwoordig in Wenen woont maar die jaren in de zuidelijke staten van de USA les nam bij de grote bluesmannen, trad ook regelmatig samen met Rufus Thomas op en heeft diens Walking the Dog al een tijd op zijn repertoire staan. Zijn uitvoering is aanzienlijk meer laid-back en kan ook wat langer duren, maar het blijft in de kern nog steeds datzelfde nummer van Rufus Thomas, al wordt er ook hier niet meer naar de hond gefloten. Je hoort hier Theessink tijdens zijn “70 Birthday Bash” met de Deense gitarist Knut Møller, Alee Thelfa en Dorretta Carter: