3’Ain is een Belgisch multicultureel trio dat Arabische melodieën combineert met de melancholie van de musette en nog wat jazz en folk om het nog wat swingender en smeuïger te maken.

Hun naam komt van de  Arabische letter ﻉ‎, een van de medeklinkers die voor Westerse mensen het lastigste zijn om uit te spreken. In Arabische SMS-gesprekken wordt hij geschreven als 3, en in vertaling als ‘ain, 3’Ain leek dan ook een goede naam voor een trio.

Yamen Martini is de trompettist die je hoort – hij speelt ook flügelhorn en schreef twee van de zeven composities op Sea of Stories, waaronder de magnifieke afsluiter Perron 0, en ook nog, samen met de twee anderen, de opener Schuimkop.
Piet Maris, de accordeonist, kennen we al van Jaune Toujours en een aantal andere projecten – hij schreef drie van de composities, waaronder Tango Soleil du Nord, dat overigens, net als zes van de zeven nummers, door alledrie de leden van het trio gearrangeerd werd.
Otto Kint speelt contrabas en schreef en arrangeerde één compositie, Mayaaze.

Samen maken ze onweerstaanbare wereldfusie, multiculturele muziek die laat horen dat waar werelden bij elkaar komen de wereld meteen een stukje rijker en mooier wordt.  Muziek om een bijzonder goed humeur van te krijgen.

Luister hier naar een paar fragmenten: