Marcel Khalife is een Libanese componist die al heel wat indrukwekkende meesterwerken heeft afgeleverd, waarbij hij steeds de grenzen opzocht van waar oosterse en westerse muziek elkaar raken. Voor dit album ging hij een samenwerking aan met de dertig jaar jongere zangeres en musicologe Abeer Nehme.

Hedendaagse Arabische gedichten werden op muziek gezet, en eerst weet je niet wat je hoort. Ik heb echt een tijd nodig gehad om aan dit album te wennen, want ik had soms het gevoel dat ik naar de soundtrack van een zoete ouderwetse Disney-tekenfilm zat te luisteren, terwijl je toch de Arabische invloeden duidelijk kunt horen.

Maar je hoort ook vleugjes opera langskomen, dankzij het enorme bereik van Abeer Nehme, die werkelijk alles lijkt te kunnen zingen. Een verbluffend album kortom, dat geen grenzen lijkt te kennen. Filmische muziek, maar ook intieme muziek, en meeslepende muziek op momenten, melancholiek en lyrisch.  Muziek die in geen enkel vakje past, maar als hij eenmaal bij je binnen gekomen is laat hij je ook niet meer los, kan ik je uit ervaring vertellen. Een fascinerend album. Mooi.

Ik laat je hier vier fragmenten horen uit het titelnummer van het album, Sing a Little, een compositie van ruim tien minuten waarmee het album afsluit, dan krijg je een beetje een idee.

abeer nehme & marcel khalife - sing a little fragment 1     
abeer nehme & marcel khalife - sing a little fragment 2     
abeer nehme & marcel khalife - sing a little fragment 3     
abeer nehme & marcel khalife - sing a little fragment 4