Mec Yek is een grotestadsband uit Brussel – dat wil zeggen dat de mannen van Jaune Toujours samen met de zangeressen Pohlodkova een fenomenale wereldfusieband vormen die knettert en spettert en die laat horen dat de multiculturele samenleving bruist en leeft, en uitermate spannende en vitale muziek oplevert.

De liedjes die je hoort op het album Super Diver City zijn voor een groot deel traditioneel en worden allemaal in het Romanes gezongen, niet alleen door de zusjes Katia en Milka Pohlodkova, maar ook door Piet Maris. In het cd-boekje zijn vertalingen in het Engels, Nederlands en Frans te vinden. Er zijn een paar uitzonderingen – de zusjes Pohlodkova tekenen zelf voor twee liedjes, en het nummer Pale Tsha Kalo is van Amy Winehouse en Mark Ronson, maar is hier naar het Romanes vertaald, en krijgt de speciale Mec Yek-behandeling. Daar wordt het, eerlijk gezegd, alleen maar beter van.

Duik in de wereld van Mec Yek, een muzikale wereld die barst van de stadse energie, een wereld waar je een onverwoestbaar goed humeur van krijgt.

Luister hier naar een paar fragmenten: