Tien jaar geleden bleek het te klikken tussen de Welshe harpiste Catrin Finch en de Senegalese koraspeler Seckou Keita, en Echo is inmiddels hun derde album, na het ook al magnifieke Soar.

De harp van Finch telt zevenenveertig snaren, elke nek van Keita’s dubbele kora telt er tweeëntwintig, en ze bespelen die allebei met een ongekende virtuositeit. Daar komt dan nog bij dat die “klik” er ook voor zorgt dat ze naadloos samenspelen, en dat betekent dat twee culturen, twee verhalen en twee karaktes samen op een bijzondere muzikale avonturenreis zijn gegaan , met adembenemend mooie muziek als resultaat.

Een mooier pleidooi voor een multiculturele samenleving kun je je eigenlijk niet wensen, want hier hoer je hoe twee culturen elkaar kunnen verrijken, en hoe er muziek ontstaat die nieuw en bloedmooi is. Alles komt hier samen – het westen van Afrika, keltische tradities, westerse klassieke muziek, hedendaagse muziek, folk, en wat hier vooral geldt is dat die mix iets magisch oplevert dat al die categorieën overstijgt.

Sublieme wereldfusie, en ook dit album is weer een uniek meesterwerk.

Luister hier naar een paar fragmenten: