Khiyo is een Brits-Bangladeshe band die vanuit Londen opereert, en die al vanaf 2007 actief is. Zangeres Sohini Alam en multi-instrumentalist Oliver Weeks vormen samen met bassist Ben Heartland deze unieke, creatieve en vernieuwende band, die muziek maakt die soms wat aan Bollywood doet denken, met invloeden van overal.

Voor het album Bondona werd het trio aangevuld met tablaspeler Hassan “Moya” Mohyeddin, drummer David Ingamells en violiste Flora Curzon. Dat verrijkt het geluid van de groep, terwijl de wortels duidelijk nog steeds stevig in de Bengaalse cultuur verankerd liggen.

Bondona is een verzameling zelfgeschreven composities en interpretaties van bekende liedjes uit Bangladesh, en hoewel er steeds een zeker respect voor de traditionele muziek doorklinkt zijn het de invloeden van over de hele wereld, gecombineerd met de Bengalese beats dat deze muziek zo speciaal maakt, want je hoort hier eigenlijk een mix van westerse rock, jazz en folk, Indiase klassieke muziek en Bengalese folk, en dat alles met passie gebracht, waarbij de melancholie ook altijd meeklinkt. Mooi! Multiculturele muziek op zijn best!

  • Khiyo – Bondona – ARC Music – distr Music & Words
  • Bestel de cd hier bij een bekende webwinkel: Bondona

Luister hier naar een paar fragmenten

Aajke Shaadi     
Lungi Bondona     
Sharee Bondona