Het internationale wereldfusietrio Osuna maakt een muzikale reis langs de zijderoute, waarbij je de muziek te horen krijgt die Marco Polo heel lang geleden had kunnen horen langs diezelfde route. Drie musici uit drie verschillende muzikale tradities ontmoeten elkaar en bouwen bruggen, breken grenzen af en laten ons de eeuwen vergeten.

We reizen van Europa via Azië door naar China en ontdekken de muziek die Marco polo had kunnen beluisteren opnieuw.

Thomas Baete is een troubadour en een bespeler van de middeleeuwse viool, Emre Gültekin is een virtuoze bespeler van allerlei luiten en een sublieme percussionist en zanger, en de veelzijdige Raphael De Cock is de artistiek leider, leadzanger en multi-instrumentalist – hij is onder meer de keelzanger die je hoort.

Je kunt horen dat deze drie topmuzikanten al vijftien jaar samen spelen, want het klinkt allemaal zeer hecht. Ze hebben ook een paar gasten uitgenodigd, en zandkunstenaar Colette Dedyn laat live zien hoe ze haar zandkunst maakt tijdens de live optredens van Osuna, en dat ziet er volgens de filmpjes spectaculair uit.

Maar eerlijk gezegd heb ik aan de muziek op deze cd al ruim voldoende om een reis terug in de tijd en naar het Verre Oosten te maken, want de mannen van Osuna hebben een gepassioneerd, overtuigend album gemaakt waarmee ik meteen helemaal op reis was. Fenomenaal goed!

  • Osuna – Along the Silk Road – Uren Productions – distr Xango
  • Bestel hier de cd + boek bij een bekende webwinkel: Along the Silk Road

Luister hier naar een paar fragmenten:

osuna - la tierche estampie royale     
osuna - khakas medley     
osuna - borbak borbak