Tristan Driessens componeert en speelt luit, ud en turkse luit, hij wou die composities spelen voor folkdansers, en zo kwam percussionist Robbe Kieckens erbij. Dat samenspel werkt buitengewoon goed, en het lijkt wel of ze met zijn tweeën nog verder tot de kern van de composities van Driessens komen – de eenvoud en de stilte komen volledig tot hun recht in dit verbluffend mooie samenspel. Kieckens heeft vaak aan een framedrum voldoende om de poëtische kracht van de oedklanken van Driessens te versterken.

Af en toe laten ze wat gasten toe, zoals Derya Türkan op de kemençe, Renaud Crols en Esther Lambrechts op viool, Emre Gültekin op baglama, Nathan Daems op tenorsaxofoon, Harald Bauweraerts op draailier en Lola Bonfanti op zang. Die passen zich perfect aan aan de rust waardoor je steeds in de intieme sfeer van de Blue Silence blijft. Een wonderbaarlijk mooi album!

We kenden Driessens overigens ook al van zijn fenomenaal mooie Soolmaan Quartet en van het Seyir Trio. Een avontuurlijke wereldmuzikant waar grenzen eigenlijk niet voor lijken te bestaan dus.

Luister hier naar een paar fragmenten:

tristan driessens & robbe kieckens - in rosario     
tristan driessens & robbe kieckens - als twee vrienden     
tristan driessens & robbe kieckens - blue silence     
tristan driessens & robbe kieckens - l'orient nuit