dan zanes en vrienden...

dan zanes & friends
- nueva york!

 

 

Dan Zanes maakt, na een verleden als felle popmuzikant, nu al jaren muziek voor kinderen. Of liever - muziek voor alle leeftijden. Hij neemt kinderen namelijk op een vrolijke manier serieus en zorgt ervoor dat ook volwassenen kunnen genieten van de schitterend gearrangeerde muziek. De aanstekelijkheid zorgt ervoor dat iedereen enthousiast wordt van de muziek die Zanes met zijn muzikale vrienden maakt. Er doen dan ook regelmatig onverwachte gasten mee, die vooral bekend zijn van serieuzere muziek, zoals het Kronos Quartet of Philip Glass, maar ook mensen als Nick Cave, Natalie Merchant of Marc Ribot.

Nu ligt er een schitterende nieuwe cd met Spaanstalige liedjes, en voor Zanes betekent dat ook een statement - hij beschouwt immigranten als een verrijking van de Amerikaanse cultuur. Hij verbaast zich over de vijandige benadering van Spaanstalige immigranten, terwijl juist Amerika het land van de immigranten bij uitstek is. Hij noemt deze cd dan ook een "pro-love-your-neighbour-cd".

Zanes doet hier regelmatig een stapje terug om zijn muzikale spaanstalige vrienden in de spotlight te zetten. Een deel van die muzikanten was voor mij tot nu toe onbekend, al zingt bijvoorbeeld ook Lita Downs mee op het schitterende La Bruja. Het is een schitterende cd geworden, met New Yorkse zuidelijke muziek, die hier een bijna universele uitstraling krijgt. Een subliem multicultureel feestje. Magnifiek.

Het boekje bevat uitgebreide informatie over alle liedjes en wie er allemaal meedoet, en ik verzeker je dat als je dit album gehoord hebt je verder op speurtocht gaat, want er is zeer veel moois te vinden hier. De helft van het boekje is in het Engels, de andere helft in het Spaans.
Een absolute aanrader!

een deel van de vrienden van zanes...

dan zanes en vrienden...

terug naar de startpagina van moors magazine