nuthatch suite sons of the never wrong

het trio...

in het midden de nuthatch...

de etsjes van deborah

Nuthatch Suite van het folktrio Sons Of The Never Wrong is zo'n album dat je maar een paar keer per jaar tegenkomt. Je hoort het en het is meteen raak - je weet dat je deze muziek meteen wel in je favorietenkast kunt zetten. Heerlijk.

Sons of the Never Wrong is een folktrio. Ze spelen alledrie gitaar, ze schrijven alledrie geweldige liedjes en ze zingen alledrie fantastisch goed. En bovendien ontstaat er een magische chemie, waardoor je meteen op het puntje van je stoel zit - hier gebéúrt iets!
Die liedjes zijn voor een deel bijzonder grappig, maar soms zijn ze ook aandoenlijk of ontroerend, en soms alledrie tegelijk. Luister maar eens naar het grappige When I Was Little, dat bovendien een melancholieke ondertoon heeft. Prachtig.

Ze zingen ieder apart al heel goed, maar samen weten ze verrassende combinaties te maken, soms losjes tegen elkaar aan zingend, soms strak close harmony, maar altijd goed. Nuthatch Suite is een folkfeestje van een uur lang, waarbij je het begrip folk ruim moet interpreteren - soms klinkt het als gospel (terwijl de teksten niks religieus hebben), soms hoor je een buitengewoon energieke jazzy ragtimeband (luister naar de uitsmijter Little Brown Puppy dat je helemaal uit je stoel blaast) maar meestal gewoon gaat het om energieke, eigenzinnige folk.

De liedjes blijven hangen, op een heel plezierige manier. Dit album is zo goed als live opgenomen, waardoor er een prettige licht ongepolijste kant aan zit - de muziek komt daardoor heel direct bij je binnen. Iedereen is continu op dreef, ook de fenomenale gastmuzikanten. Al met al is dit een zeldzame topper, die wij hier nu al als een klassieker beschouwen. Een absolute aanrader dus.

Nog even een klein terzijde - het gaat hier, ondanks de bandnaam, om een man en twee vrouwen die er niet bepaald als folkstars uitzien, maar ze schijnen een geweldige liveshow neer te zetten. Bovendien maakte Deborah voor het hoesje alle illustraties - een superieur dubbeltalent dus.

terug naar de startpagina van moors magazine

Een Nuthatch is een boomklever, en die schijnen een groot deel van hun leven ondersteboven te hangen...

de boomklever