Hond schiet jager neer

Portland Oregon – Tijdens een middagje eendenjagen in het Amerikaanse Portland is de 23-jarige Matthew Marcum gewond geraakt toen hij werd beschoten door de labrador Drake.
Het beest sprong aan het begin van de jaagtrip in de boot bovenop een geweer, dat prompt afging. Marcum raakte gewond aan zijn achterwerk en een been.
Vader Henry, die met zijn zoon mee was, liet weten dat ze de hond niets verwijten. “Dit zijn zo van die dingen die kunnen gebeuren”.

(24 november 2008)


 

Spin veroorzaakt koprol auto

 

DRIEBERGEN –  De jacht op een spin is donderdagochtend niet goed afgelopen voor een automobiliste op de A4 bij Den Haag. De vrouw raakte de macht over het stuur kwijt in een poging het beestje te doden. De auto sloeg over de kop en kwam in de middenberm terecht, meldde het Korps landelijke politiediensten. Het slachtoffer is gewond naar een ziekenhuis overgebracht. Twee rijstroken van de A4 werden afgesloten.
Over het lot van de spin is niets bekend. Door het ongeval ontstond een file van twintig kilometer. Ook op de A44 stond het verkeer daardoor vast; over een lengte van zeventien kilometer

(21 november 2008)


Rattenplaag in Hamelen

De Duitse stad Hameln, bekend van het sprookje “De rattenvanger van Hamelen” kampt met een enorme rattenplaag. Een woordvoerder van de stad Hameln in Nedersaksen heeft dit bekendgemaakt. In een gebied met volkstuintjes aan de rand van de stad is het aantal ratten explosief gegroeid. Bestrijding blijkt moeilijk omdat er onduidelijkheid is over de eigendomsverhoudingen binnen dat gebied.

(18 november 2008)


Konijnenplaag op Robben Eiland

Toeristen kunnen tussen 1 en 16 november niet terecht op Robben Eiland, waar de Zuid-Afrikaanse ANC-leider Nelson Mandela jarenlang opgesloten zat ten tijde van het apartheidsregime. De autoriteiten gaan in de eerste twee weken van november de konijnenplaag te lijf op het eiland nabij Kaapstad.
“De huidige populatie is zo groot dat permanente schade aan de kwetsbare vegetatie dreigt”, luidde de verklaring voor het op grote schaal afschieten van de dieren. Het is onduidelijk hoeveel konijnen het beruchte eiland telt. Een sterilisatieprogramma moet de populatie op termijn beter controleerbaar maken.

Het museum op Robben Eiland werd in 1997 geopend en is een grote toeristentrekker. Het eiland werd daarvoor bijna vierhonderd jaar gebruikt als gevangenis.

(oktober 2008)

 


Koeienterreur

De bewoners van een dorpje in het zuiden van Spanje durven hun huis nauwelijks meer uit. Ze worden geterroriseerd door een kudde van zo’n honderdvijftig knorrige koeien die op zoek zijn naar eten. In het omringende landschap is nauwelijks genoeg gras te vinden, en daarom zochten de dieren hun heil in Prado Negro, in de buurt van Granada. Ze maken dat dorp nu al ruim een maand onveilig. Ze vreten bomen kaal, vernielen bloempotten en duiken zelfs vuinisbakken in.
De dorpsbewoners zijn boos op de eigenaren van de koeien, die voor vervangend voedsel hadden moeten zorgen, en op de gemeente die niets heeft gedaan om de beesten te verjagen.

(16 augustus 2008)


Ganzen vreten doolhof op

Hoensbroek – Wilde ganzen hebben zich tegoed gedaan aan de nieuwe attractie van Kasteel Hoensbroek: een maïsdoolhof. De ganzen zagen de doolhof vooral als extra smakelijk hapje. Nu moet het kasteel weer van voren af aan beginnen.
Woordvoerder Rob van Dijck: “In 2000 hadden we ook al zo’n doolhof, maar toen gebeurde er niets. Maar dit zijn wilde ganzen, die eigenlijk door zouden moeten trekken. Maar ze hebben het hier blijkbaar goed. We zijn een kasteel met veel flora en fauna. Eenden, kraaien, we hebben het allemaal, maar er was nog nooit een probleem.”

(23 juni 2008)


Dierenliefde kost man zijn auto


SCHOORLDAM
 –  Een 45-jarige dierenvriend uit Warmenhuizen (Noord-Holland) raakte zaterdagmiddag bij Schoorldam zijn auto kwijt toen hij een duif uit een benaderde positie bevrijdde. Dit meldde de politie zondag.De man zag dat het dier met zijn kop bekneld was geraakt in de leuning van de brug over het Noordhollands Kanaal en parkeerde zijn auto om het dier te bevrijden. Precies op het moment dat dit was gelukt, hoorde hij achter zich een harde plons. Zijn auto stond blijkbaar niet goed op de handrem en was van het talud af het kanaal ingegleden.Omdat de auto bij de doorgang van de brug lag, moest het scheepvaartverkeer tijdelijk stil worden gelegd. Een bergingsbedrijf takelde de auto uit het water.

(22 juni 2008)


Loslopende koe op A9

Akersloot –  Een loslopende koe zorgde vanmorgen voor wat commotie op de A9 richting Haarlem. Het beest had de benen genomen uit een naastgelegen weiland en kuierde in het zonnetje over de snelweg. Dit leverde een behoorlijke file op tussen Alkmaar en Akersloot. Uiteindelijk lukte het een vrachtwagenchauffeur om de koe met een touw te vangen en naar de vluchtstrook te begeleiden.

(19 juni 2008)


Wilde dieren leggen Indiaas vliegveld plat

NEW DELHI – Een invasie van wilde dieren heeft het vliegveld van de Indiase hoofdstad New Delhi maandag urenlang platgelegd. Dat meldde de Indiase krant Hindustan Times dinsdag.

De problemen begonnen toen een familie varanen maandagochtend een van de twee landingsbanen van de luchthaven in bezit nam. Het vliegverkeer werd meer dan een uur stilgelegd, zodat de dieren gevangen konden worden. Later op de dag kuierden ook jakhalzen en haviken over het terrein van het vliegveld. Uiteindelijk werden meer dan honderd vluchten getroffen door vertragingen, aldus een woordvoerder van de luchthaven. De dieren hadden het vliegveld van New Delhi vermoedelijk opgezocht nadat de stad in het weekeinde was getroffen door een moesson. Door deze zware regenbuien ontwrichtten in het verleden onder meer apen en pauwen het vliegverkeer op de luchthaven.

(17 juni 2008)


Overstekende eendjes veroorzaken autobrand

THOLEN – Overstekende eendjes waren er maandagavond de oorzaak van dat de auto van een 36-jarige Tholenaar in brand vloog. Dat meldde de politie dinsdag.
Een 35-jarige man uit Middelburg reed over de Oesterdam van Tholen naar Zuid-Beveland toen hij plots remde voor een groep overstekende eendjes. De 36-jarige automobilist achter hem had dit te laat door, waarop hij achterop de auto van de remmende dierenvriend reed. De auto van de Tholenaar vloog direct in brand. De man en zijn passagier konden de auto op tijd verlaten.
De eendjes bereikten ongedeerd de overkant.

(10 juni 2008)


In quarantaine vanwege kleine beestjes

AMSTERDAM – Een Amerikaanse vrouw is in door de politie in quarantaine geplaatst nadat agenten ontdekten dat er duizenden onzichtbare parasieten op haar huid bivakkeerden.
De vrouw raakte besmet met de parasieten door een geïnfecteerd vogelnest in haar huis. Na de ontdekking werd de vrouw direct naar een ziekenhuis gebracht, waar zij in quarantaine moest, meldt de Engelse krant Metro.
Vogelmijt
De agenten kregen donderdagavond een melding en namen een kijkje bij de 45-jarige Nina Bradica. De vrouw bleek geïnfecteerd te zijn met een ongewoon veel vogelmijten. Ze liep de infectie op van een vogelnest in een ventilatiegat in haar badkamer.
Besmettelijk
De piepkleine vogelmijten zijn niet zonder microscoop zichtbaar. De parasiet is zeer besmettelijk. Symptomen van besmetting zijn intense jeuk en prikken, rode bulten en een krioelend gevoel onder de huid.
Brandweermannen moesten speciale beschermingspakken dragen om Bradica naar het ziekenhuis te brengen.

(7 juni 2008)


Haaienbeet in slaapkamer

Dudley – Een haaienbeet opgelopen in je slaapkamer. Wie van je vrienden gelooft zo’n verhaal?
Sam Hawthorne is het wel degelijk overkomen. De tiener is al slaapwandelend tegen opgezette haaiekop die aan de muur hing opgelopen en verstrikt geraakt in de vlijmscherpe tanden.
De 14-jarige liep een flink bloedende wond aan zijn wang op. ‘Het was net een horrorfilm’, zegt zijn moeder Susan uit Dudley tegen Engelse media.
Susan werd midden in de nacht wakker van het gegil van Sam.

(28 mei 2008)


Buizerd haalt motoragent onderuit

VARSSEVELD – Een motoragent van de Gelderse politie is maandag door een buizerd onderuitgehaald. Het voorval had plaats op de Terborgseweg in Varsseveld.
De roofvogel kwam vanuit de berm en belandde op de benzinetank van de motor. Toen de agent wilde afremmen, zette het dier de aanval in. Daarbij viel de agent van zijn motor. Hij raakte lichtgewond. De ‘dader’ bleef ongedeerd en is gevlogen.

(26 mei 2008)


Everzwijnen pakken autodief

BERLIJN – De Duitse politie heeft assistentie gekregen van een gezin everzwijnen bij de arrestatie van een autodief.

De man had na een achtervolging door de politie een gestolen Opel laten staan en was een dicht bos in gevlucht. Eerst was de politie het spoor bijster totdat er hulpgeroep uit het bos klonk. De man had een familie everzwijnen ontmoet en vader zwijn had hem in het nauw gedreven. Met opgeheven handen en om hulp roepend wachtte de man totdat de agenten hem kwamen ‘redden’ voor de wilde zwijnen en hem vervolgens arresteerden, aldus de politie van Schwerin vrijdag.

(23 mei 2008)


Als een dolle stier…

MONSCHAU – Een familie in het Duitse Monschau dacht even dat zij in een ‘stampede’ in een Amerikaanse western was terechgekomen. Een dolle stier kwam via de achterdeur naar binnen, deed een rondje via de hal, de keuken en de woonkamer om vervolgens via de voordeur te verdwijnen.
Wonder boven wonder vielen er geen doden, maar de schade is aanzienlijk, er is voor ongeveer €10.000 schade aangericht. De stier verliet de woning nadat de huiseigenaar de voordeur had geopend. De stier maakte deel uit van een kudde die ontsnapt was. De stier werd later door een schutter van de politie neergeschoten.

(19 mei)


 

Man overleden na aanval stier

 


Lithooijen – Een 74-jarige man uit Oss is zaterdagavond om het leven gekomen door een aanval van een stier.
De man hielp op het bedrijf van zijn zoon in Lithooijen (Noord-Brabant) bij het insemineren van koeien. Door onbekende oorzaak kwamen een stier en een koe met elkaar in contact, waarop de man de stier wilde wegjagen. De stier werd vervolgens woedend op de man. Die werd verschillende keren door de stier geraakt en overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

(19 mei 2008)


Mieren zaaien paniek in Texas

HOUSTON – Miljarden rode mieren zaaien paniek in de Amerikaanse staat Texas. De beestjes, die waarschijnlijk met een schip uit een tropisch land zijn binnengebracht, houden niet van zoet, zoals veel andere mieren, maar van elektronisch.

De beesten hebben al veel computers uitgeschakeld en al vretende allerlei andere elektrische apparatuur zoals brandmelders op hol doen slaan. De beestjes naderen de lanceerbasis voor ruimteveren van de NASA en veel gangbare bestrijdingsmiddelen helpen niet, aldus Amerikaanse media.

(nu.nl 18 mei 2008)


Blindegeleidehond leidt vrouwen in rivier

Stony Stratford – Twee vrouwen zijn in Engeland door een blindegeleidenhond het water ingestuurd.
Drie brandweermannen kwamen eraan te pas om de vrouwen te redden.
Volgens de brandweer van Buckinghamshire was slechts een van de vrouwen slechtziend. De blindegeleidenhond was niet aangelijnd.
Een van de vrouwen liep verwondingen op, meldt de BBC.

(17 mei 2008)


 

Snoek neemt meisje te grazen

 


AMSTERDAM – In de Loosdrechtse Plassen is een meisje flink te grazen genomen door een snoek.
De 10-jarige Isabelle was in een zwemband aan het dobberen met haar zusje en een vriendin, toen de reusachtige vis hard in haar voet beet.

Gegil
“We hoorden opeens een vreselijk gegil van alledrie de kinderen. Toen ik daar aankwam, zat ze nog in haar band. Met moeite heb ik haar op het land weten te krijgen, haar voet bloedde verschrikkelijk”, aldus de moeder van het meisje.
Het meisje bloedde hevig en moest naar de huisarts. Die verbond haar voet en schreef antibiotica voor.

Anderhalve meter
“Huisarts Mol, die ervaring heeft met dit soort beten, concludeerde aan de hand van Isabelles verhaal en de vorm van de wond dat het een snoek was geweest van ongeveer anderhalve meter”, veltelt de moeder tegen de Gooi en Eemlander.

(16 mei 2008)


Rijnkade slokt voetgangers op

ARNHEM – Wandelaars op de Rijnkade in Arnhem lijken hun leven niet zeker. Dinsdagavond zakte voor de derde keer in een paar jaar tijd een stelletje door de bestrating heen. Het tweetal viel zo’n twee meter naar beneden.

Hoewel het stelletje ongedeerd bleef, zijn er grote zorgen over de veiligheid op de Rijnkade, waar het momenteel op de terrasjes een drukte van jewelste is. De gemeente gaat onderzoeken of de Rijnkade wel veilig is. Ongeacht de uitkomst, zal het nog even duren voordat de kade een opknapbeurt krijgt. Die staat namelijk pas gepland voor volgend jaar, omdat het onderdeel uitmaakt van een groter plan, waarin onder andere een haven wordt aangelegd.

“Tot die tijd zal de gemeente de veiligheid op de Rijnkade door middel van controles scherp in de gaten houden en waar nodig maatregelen nemen” , vertelt een woordvoerder. “Omdat er nog geen definitief besluit is genomen over het plan voor het gebied, is het lastig om eerder te beginnen met de renovatie. Dan zou er nu mogelijk allerlei werk worden verricht dat over een jaar weer teniet wordt gedaan. We willen natuurlijk niet zo maar geld door het putje spoelen.”

(9 mei 2008)


Ganzen veroorzaken aanrijding

Zes overstekende ganzen hebben maandagmiddag op de A28 bij Haren een aanrijding veroorzaakt.

De twee volwassen vogels met vier jongen trokken zich weinig aan van het verkeer en waagden hun kans om naar de overkant te gaan. Het verkeer was daardoor genoodzaakt af te remmen. Een 39-jarige motorrijder uit Assen had te laat door dat het verkeer afremde en reed tegen een automobiliste voor hem. Hij kwam er zonder kleerscheuren vanaf. De familie gans is door medewerkers van de provincie veilig in een weiland gedirigeerd. De politie heeft het verkeer in de tussentijd gewaarschuwd.

(1 mei 2008)


‘Filmbeer’ doodt trainer

LOS ANGELES – Een 350 kilo wegende grizzlybeer die is opgeleid voor film- en televisiewerk heeft zijn trainer gedood.

De grizzlybeer viel de 39-jarige Stephan Miller aan en beet hem in zijn nek. De man overleed ter plaatse, berichtte de Los Angeles Times woensdag op zijn website.
De beer speelt onder meer mee in de onlangs in Amerika uitgekomen komedie Semi-Pro met acteur Will Ferrell. Volgens de website van het bedrijf dat de roofdieren traint is de bewuste beer “een van de best getrainde grizzlyberen die er is” in de filmwereld

(26 april 2008)


Haai doodt zwemmer

SAN DIEGO – Een 66-jarige zwemmer is vrijdag doodgebeten door een haai. Dat meldden Amerikaanse media.

De man, Dave Martin, was rond zonsopkomst met vrienden gaan zwemmen in de Grote Oceaan bij San Diego in Californië. Een witte haai beet met één hap de benen van de man af. Martin werd door zijn vrienden aan land gebracht, maar hulp mocht niet meer baten.

Aanvallen door haaien zijn zeer zeldzaam in het zuiden van Californië. De laatste dode viel ongeveer vijftig jaar geleden, meldden lokale media.

(25 april 2008)


 

Zwijntje Harry vertraagt treinverkeer

 


ZWOLLE – Het treinverkeer rond Zwolle heeft donderdagochtend korte tijd vertraging opgelopen doordat langs het spoor een hangbuikzwijntje wandelde. Het dier was ontsnapt uit een stadspark, aldus de politie.
Het zwijntje Harry zorgde langs het spoor en bij het station voor de nodige consternatie, aldus een zegsvrouw. Agenten hielpen enige tijd mee om het beest weer op Park Eekhout te krijgen. De beheerder zoekt uit hoe het zwijntje heeft weten te ontsnappen.

(24 april 2008)


 

Olifant vertrapt drie mensen

AMSTERDAM –  Een op hol geslagen olifant heeft in India drie mensen gedood.
Dat gebeurde tijdens een ceremoniële parade voor de Koodalmanikya Tempel in Irinjalakuda in het zuiden van India.
Olifant Poabson Unnikrishnan werd agressief toen een van de toeschouwers zijn slagtand aanraakte. Hij was de eerste die vertrapt werd.

De 200 bezoekers van het complex raakten in paniek. Een 75-jarige vrouw kon niet snel genoeg wegkomen en kwam onder de olifantenpoten terecht. Het dier ramde daarna een toegangspoort en walste over het derde slachtoffer: een 30-jarige man.
Dezelfde olifant verloor ook vorig jaar tijdens een parade zijn zelfbeheersing. Toen vielen er geen slachtoffers.

(23 april 2008)


 

Boer dodelijk getroffen door balen hooi

 


LECCO – Een boer is maandag in Noord-Italië dodelijk getroffen door een paar balen hooi. De 53-jarige was in de buurt van Lecco in Lombardije met zijn tractor het land op gegaan om hooi te verplaatsen.
Waarschijnlijk is een aantal loodzware balen hooi op de man terechtgekomen en raakte hij bedolven onder het hooi. Uren later werd de boer gevonden. Hulpdiensten konden hem niet meer redden.

(21 april 2008)


Man overlijdt na aanval stier

HANTUMHUIZEN – Een 21-jarige inwoner van Driesum (Friesland) is vrijdagmiddag overleden na, vermoedelijk, een aanval door een stier. Dat heeft de politie gemeld.
De man was vrijdagochtend in een stal van een boerderij aan de Dokkumerwei in Hantumhuizen (Friesland) aan het werk. Halverwege de ochtend hoorde de boer geschreeuw en gegil uit de stal. Toen hij ging kijken vond hij de Driesumer zwaar gewond in de box bij een stier.
Hoewel de precieze toedracht niet bekend is, vermoedt de politie dat het dier de 21-jarige heeft aangevallen. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht, waar hij later op de dag aan zijn verwondingen overleed.

(19 april 2008)


Aanrijding na vogelpoep op voorruit

WIERDEN – Een 49-jarige man uit Heikant heeft na een voltreffer vogelpoep op de voorruit van zijn auto een aanrijding veroorzaakt. Daarbij raakte een persoon gewond.
De onfortuinlijke man kreeg in Middelburg de uitwerpselen op zijn auto geworpen. De man trachtte de poep te verwijderen door zijn ruitenwissers aan te zetten. Daardoor werd het zicht echter beperkt en reed de man door rood licht.
Op een kruising knalde hij tegen de wagen van een 29-jarige man uit Wierden aan. Bij de aanrijding raakte een 71-jarige vrouw uit Middelburg, die als bijrijdster bij de 49-jarige in de auto zat, gewond. Zij werd met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

(10 april 2008)


Oversekste kalkoenen in de aanval

Oversekste kalkoenen in Amerika hebben al drie postbodes aangevallen en verwond. Ook een agent die kwam kijken moest eraan geloven. Het is kennelijk paartijd in Wisconsin, en de dieren zijn niet meer te houden, zo schrijft de Chicago Tribune. Ook een groep kinderen werd door de tussen de vijf en tien vogels belaagd.

De postbodes in Madison liepen flinke krassen op toen ze door de soms wel 20 kilo zware giganten besprongen werden. De in het wild levende dieren liggen op de loer in de bosjes en als iemand voorbij komt, rennen ze als een dolle naar voren om te ‘paren’.

De postbodes moeten tot midden mei rekening houden met opgewonden kalkoenen. Er is nog geprobeerd de dieren met waterpistolen op afstand te houden, maar de kalkoenen zijn er inmiddels aan gewend en trekken zich er niks meer van aan.

(10 april 2008)


Gans rost bejaarde af

DEN HAAG – Een verbrijzelde elleboog en bloeduitstortingen over zijn hele lichaam. Joop Warnaar (78) uit Den Haag zal zijn ontmoeting met een agressieve Nijlgans nooit vergeten.
Warnaar werd vorige week tijdens zijn dagelijkse wandelingetje door het park acht keer aangevallen door de vogel, die zijn kuikens beschermde. Zelfs toen hij hulpeloos op de grond lag, ging de gans door. Warnaar hield er een ziekenhuisverblijf van vijf dagen en twee stalen pennen in zijn arm aan over.

De Hagenaar wandelt al jaren door het plantsoentje bij de Louis Davidsstraat. ,,Ik passeerde die gans op grote afstand toen ik luid geklapper hoorde. Opeens vloog dat beest in volle vaart tegen me aan. Ik struikelde en kon mijn rechterarm niet meer bewegen. Die gans bleef maar slaan en bijten. Ik was helemaal van de kaart Mijn bril lag een paar meter verder. Daar is niets meer van over.”

Een voorbijganger hielp Warnaar op de been, die vervolgens op eigen kracht naar huis strompelde. Zijn arm bleek uit de kom en zijn elleboog verbrijzeld. ,,Je moet er toch niet aan denken dat die gans een kind had aangevallen. Dan waren er misschien wel doden gevallen. Laat dit een waarschuwing zijn.”  Warnaar bezweert tijdens zijn wandeling voldoende afstand te hebben gehouden. ,,Er zat zeker tien meter tussen de gans en mij, en die kuikens liepen nog veel verder weg.” De Hagenaar is sinds het incident niet meer buiten geweest. Naar het park durft hij niet meer. ,,Ik schrik er soms wakker van ’s nachts.”

De gemeente Den Haag kent geen andere incidenten met Nijlganzen. ,,Maar mochten er meer klachten binnenkomen, dan zullen we samen met de Vogelbescherming naar een oplossing gaan zoeken Het is sowieso verstandig tijdens de broedtijd uit de buurt van deze vogels te blijven.”

(AD, 9 april 2008)


 

Te water door overstekende eenden

 


AMSTERDAM – Een man uit Nieuwegein is zaterdag met zijn auto in het water gekomen nadat hij uitweek voor een stel overstekende eenden. Doordat hij van de eenden schrok en acuut remde, kwam hij in een slip en raakte te water. De man kon zelf uit de auto komen maar raakte wel onderkoeld, zo meldt RTV Utrecht. Hij is naar het ziekenhuis gebracht.

(6 april 2008)


 

Tijger vreet Chinees op

 


PEKING – In de dierentuin van het Chinese Harbin heeft een tijger een man opgevreten. Dit hebben Chinese media vrijdag gemeld.
De geestelijk gestoorde man van 37 was in de tijgerkooi geklommen. Hij “hield heel erg van tijgers”, aldus de rouwende ouders. Van de man zijn alleen de schedel en de benen over.

(4 april 2008)


Politie drijft zwijnen van snelweg

APELDOORN – Politieagenten en jachtopzieners hebben vrijdagavond twee wilde zwijnen en tien biggetjes van de snelweg A1 tussen Apeldoorn en Hoog Soeren verdreven.
Met auto’s is een muur langs de weg gevormd om te voorkomen dat de varkens de rijbanen op zouden lopen.
Passanten waarschuwden de politie dat de zwijnen in de berm van de snelweg liepen. De politie zette het verkeer op de drukbereden weg stil en vormde met dienstauto’s een muur tussen de dieren en de weg.
Jachtopzieners dreven de zwijnen daarna terug in het bos. In het hek langs de rand van het bos bleek een gat te zitten, waardoor de dieren vermoedelijk zijn uitgebroken. Het gat is ondertussen gedicht.

(29 maart 2008)


Vliegtuig botst met hond

BANGALORE – In het Indiase Bangalore is donderdag een startend vliegtuig in botsing gekomen met een zwerfhond op de landingsbaan. De autoriteiten zijn daarop vrijdag begonnen met een grote schoonmaakactie om zwerfhonden van het terrein van de luchthaven te verwijderen.
Bij de botsing met de hond raakte het landingsgestel van het vliegtuigtuig beschadigd en zakte onder het gewicht van het toestel in elkaar. Drie inzittenden raakten licht gewond bij het incident.
Bangalore telt circa 70.000 zwerfhonden. Dierenbeschermers verzetten zich tegen plannen om hen af te maken.

(28 maart 2008)


 

Vogelnestje leidt tot familiedrama

 


HERNE – Een vogelnestje in een schoorsteen heeft in het West-Duitse Herne tot de dood van drie familieleden geleid. Een moeder en haar twee kinderen kwamen om het leven door koolmonoxidevergiftiging.
Doordat het vogelnestje de schoorsteen van het huurhuis verstopte, konden de verbrandingsgassen van de gasverwarming niet naar buiten.
De 41-jarige moeder, de dochter van achttien jaar en de 8-jarige zoon stikten in hun bedden, meldden media vrijdag. In hun bloed werden hoge concentraties van het reukloze en dodelijke koolmonoxide aangetroffen.

(28 maart 2008)


Bomalarm door radioactieve kat

AMSTERDAM – Een Amerikaanse man in Seattle is aangehouden op verdenking van terrorisme. De politie dacht dat hij een bom vervoerde. Het bleek te gaan om zijn radioactieve kat, die bestraald werd voor kanker.

De antiterreureenheid haalde de kattenbezitter van de weg omdat zijn auto een grote hoeveelheid straling bevatte. De politie dacht dat de straling van een bom kwam.
De bom konden ze niet vinden. De apparatuur reageerde wel op de kat van de man. Die wordt al een tijdje behandeld met radioactieve straling omdat het beestje kanker heeft.

(25 maart 2008)


Hond levert baasje uit aan politie

HOEVELAKEN – Een 28-jarige man uit Hoevelaken is door zijn eigen hond aan de politie uitgeleverd. Agenten kwamen woensdagavond bij de man aan de deur omdat hij nog boetes open had staan wegens rijden onder invloed.
Toen de agenten de woning binnengingen, was de 28-jarige nergens te bekennen. De man was volgens zijn familieleden niet thuis.
Zijn hond was wel aanwezig. De agenten gaven de hond de opdracht zijn baasje te zoeken, waarop het dier via de trap naar boven naar zijn baasje liep. De agenten hielden de man daar aan. Hij is in verzekering gesteld.

(6 maart 2008)


Toerist gedood door haai

WENEN – Een Oostenrijkse man is aangevallen door een haai voor de kust van de Amerikaanse staat Florida. Dat meldde het Oostenrijkse persbureau APA maandag. De 49-jarige duiker overleed in een ziekenhuis aan zijn verwondingen.
Het ongeval gebeurde zondag tijdens een toeristische duikexpeditie, bedoeld om stierhaaien te lokken en te bewonderen.

(25 februari 2008)


Circusleeuw zet klauw in kind

HEFEI – Een tienjarig jongetje is afgelopen weekeinde een van zijn armen kwijtgeraakt tijdens een bezoek aan een circus in de Chinese provincie Anhui. De jongen stond in de circustent bij een kooi met een leeuw. Het roofdier greep plotseling met zijn klauw de linkerarm van het jochie vast. Het lichaamsdeel bleek niet meer te redden.

(25 februari 2008)


Meerkoet jaagt paarden in de sloot

GRATHEM – Twee paarden en een koets zijn zondagmiddag in het Limburgse Grathem in een sloot beland na een botsing met een meerkoet. Dat heeft de politie gemeld.

De opvliegende meerkoet maakte de twee knollen dusdanig aan het schrikken dat zij pardoes in de sloot belandden. Zij trokken hierbij de koets waar ze voorgespannen waren mee.  Persoonlijke ongelukken deden zich volgens de brandweer niet voor. De voerman wist tijdig van de goede kant van de kar de weg op te springen. De brandweer is ingeschakeld om de koets en de paarden uit de nauwe sloot te bevrijden.

Meerkoeten zijn watervogels, die hun territorium verdedigen door fel op te vliegen onder het slaken van een schelle strijdkreet. Dat gebeurde toen de paarden langs de in de sloot verscholen meerkoet liepen.

(28 januari 2008)


Haai neemt wraak

Een 20-jarige Australische man kon zondag alleen worden gered van een
bijtende haai door het hoofd van het dier af te hakken.  De man had de 90 kilo zware haai net gevangen en in de boot gekregen, toen het dier kans zag zijn vlijmscherpe tanden in zijn rechterkuit te zetten en niet meer los te laten.

Collega-vissers zagen geen andere mogelijkheid dan de haai een kopje kleiner te maken en de traumahelikopter te bellen. De visser had geluk en overleefde het voorval. Hij ligt in een stabiele toestand in een ziekenhuis, aldus de Australische omroep ABC News zondag.

(27 januari 2008)


Wild zwijn verwoest woning

GIESSEN – Een in paniek geraakt everzwijn heeft zaterdag in het Duitse Langgöns vlakbij Giessen een woning verwoest en de bewoonster aangevallen.
Het wilde zwijn was kennelijk voor een drijfjacht naar het huis gevlucht. Het sprong door een glazen deur, waarbij het gewond raakte. Het verwarde beest vernielde meubels en viel de 36-jarige vrouw aan die een shock heeft opgelopen.
Agenten hebben het razende zwijn doodgeschoten, aldus de politie van de deelstaat Hessen.

(27 januari 2008)


Wilde zwijnen rennen woonkamer in

Schwenningen – Wilde zwijnen zijn op de vlucht voor jagers een Duits woonhuis binnengedrongen. In paniek sprongen twe dieren door gesloten ramen en terrasdeuren. Niemand raakte gewond en de dieren renden uit eigen beweging weer naar buiten. De twee maakten deel uit van een kudde wilde zwijnen die in paniek door een wijk van het dorpje Schwenningen, ten zuide van Stuttgart, rende.
De verantwoordelijke jagers hebben beloofd de schade, die in de honderde euro’s loopt, te vergoeden.

(20 januari 2008)


 

Hond schiet jager dood

 


CHICAGO – Een opgewonden hond heeft in de Amerikaanse staat Texas per ongeluk zijn baasje doodgeschoten.
De man, een jager, had net een gans uit de lucht geschoten en hij wilde zijn hond uit zijn pick-up te halen om de vogel te zoeken. Hij legde zijn jachtgeweer in de laadbak waar de labrador retriever zat.
Het dier stond vervolgens enthousiast te kwispelen op het geladen wapen, dat daarop plotseling afging, volgens Amerikaanse media.
De 46-jarige jager raakte zwaargewond en werd afgevoerd naar een ziekenhuis. Daar overleed hij korte tijd later. Het incident gebeurde al afgelopen weekeinde, maar de autoriteiten maakten het pas dinsdag bekend.

(8 januari 2008)