zeiskop

zeis - 9

Zeis is de naam waaronder cartoonist Joe (Joseph) Zeis zijn tekeningen meestal ondertekende. Hij tekende heel veel voor de Saturday Evening Post, waar het hele cartoonarchief een paar decennia geleden helaas verloren is gegaan dankzij een bezuinigingsronde. Gelukkig duikt er af en toe iets op, zoals deze tekeningen die simpelweg uit een plakboek komen dat een Amerikaanse blogger cadeau kreeg, omdat hij regelmatig over oude cartoons schreef.

Iemand had in dat plakboek heel veel cartoons uit de Saturday Evening Post geplakt, en daar bleken ook erg veel tekeningen van Zeis tussen te zitten. Je kunt aan de bruine vlekken af en toe zien dat ze uit een plakboek komen, maar dat nemen we graag op de koop toe.

Een aantal van deze cartoons uit de jaren vijftig en zestig is uiteraard gedateerd, want er wordt nu bijvoorbeeld geen brood meer huis aan huis verkocht, maar het is opmerkelijk hoeveel van de grappen van Zeis eigenlijk nog steeds leuk zijn, vooral door die onverstoorbare koppen, geloof ik.

 

 

gewoon negeren- we hebben geen bananen nodig...

had u geroepen?

ziet u wat ik bedoel?

hij heeft een lelijke blaf...

blijkbaar was hij toch niet vast in slaap...

niet veel vorm, maar ze krijgt de bal aan de andere kant...

kijk, dat is nou eens een ongewone aanpak...

het kan even duren voor u er gewend aan bent...

u heeft gelijk mevrouw, het is oud...

ik betwijfel of u die van daaraf kunt spelen...

wat lijkt er aan de hand te zijn?

ik geloof dat harry iets gevangen heeft....

enige suggestie?

zonder woorden...

ik ben erg onduidelijk

 

 


terug naar de startpagina van moors magazine