detail...

stempelkunst # 10

Holly Moors - Stempelkunst # 10
28 x 21 cm, stempelinkt op karton.
Collectie Koopman

Gestempeld in rode, gele en blauwe stempelinkt, met rechthoekige plastic gummen van de HEMA. Wat in dit geval het toeval bepaalde en een grote rol speelde was het feit dat de gele stempelinkt maar heel langzaam opdroogde. Daardoor kon ik de rode en blauwe stempelinkt in de natte gele inkt plaatsen, waardoor er onvoorspelbare effecten optraden.

Zuigeffecten en de onvoorspelbare plaatsen waar de inkt niet pakte zorgden verder voor een grote rol van het toeval, die binnen de perken gehouden werd door de systematische manier waarop de stempels werden geplaatst - in een rigide structuur en in een vaste volgorde (de zeer langzaam drogende gele inkt eerst).

Het bijzondere van deze gestempelde grafiek is dat het om volstrekt unieke exemplaren gaat - er bestaat er steeds maar één van, wat bij grafiek tamelijk uitzonderlijk is.

Bovenaan rechts zie je de complete prent, daaronder zoomen we in op wat details.

De galerie werkt als volgt: je klikt op een van de plaatjes, dan verschijnt het plaatje vol in beeld. Rechts in beeld klikken en je gaat verder naar het volgende plaatje, links naar het vorige, ernaast en je komt weer hier.

 

terug naar de startpagina van moors magazine