detail...

stempelkunst # 12

Holly Moors - Stempelkunst # 12
(ondertiteld "storm")
28 x 21 cm, stempelinkt op karton.

Gestempeld in rode, gele en blauwe stempelinkt (in die volgorde), met rechthoekige plastic gummen van de HEMA. Slechts drie stempellagen over elkaar heen. Wat in dit geval het toeval bepaalde en een grote rol speelde was het feit dat de gele stempelinkt maar langzaam opdroogde. Daardoor gaf de blauwe stempelinkt in de natte gele inkt een onvoorspelbaar, maar fascinerend effect, zeker omdat ik die blauwe nog even licht bewoog.

Zuigeffecten en de onvoorspelbare plaatsen waar de inkt niet pakte bepaalden verder het beeld. Dit keer laat ik op verzoek in de galerie alle vijfentwintig vlakken apart zien, dan kun je goed zien waarom dit proces zo intrigerend is, en waarom het zo moeilijk was de regie te houden als kunstenaar. Maar juist de rol van het toeval zorgde hier soms voor de mooiste beelden, dus leer je als kunstenaar wel om de teugels iets te laten vieren.

Het bijzondere van deze gestempelde grafiek is dat het om volstrekt unieke exemplaren gaat - er bestaat er steeds maar één van, wat bij grafiek tamelijk uitzonderlijk is.

Bovenaan rechts zie je de complete prent, daaronder zoomen we in op wat details.

De galerie werkt als volgt: je klikt op een van de plaatjes, dan verschijnt het plaatje vol in beeld. Rechts in beeld klikken en je gaat verder naar het volgende plaatje, links naar het vorige, ernaast en je komt weer hier.

 

terug naar de startpagina van moors magazine