tekening

holshop
gelezen tekening

Het boekje gelezen tekening heeft alles te maken met goed kijken. Een tekening die op het oog zeer simpel lijkt blijkt, als je er wat beter naar kijkt, toch iets gecompliceerder te zijn. Dat is eigenlijk alles wat dit met de hand getekende boekje laat zien.

Er is nog wel iets bijzonders met dit boekje. Ik had in 1986 samen met René de Rooze een tentoonstelling in Pictura, in de stad Groningen. Omdat ons werk op het oog haaks op elkaar leek te staan (ik had twee strakke beeldengroepen midden in twee zaaltjes staan, hij toonde er los en lyrisch geschilderde schilderijen) besloten we een catalogus te maken die uit twee haaks aan elkaar bevestigde delen bestond: in het ene deel stond mijn staande gelezen tekening, het andere deel toonde zijn liggende verborgen landschappen, getekend met siberisch krijt.

De catalogus van beide boekjes - die dus toch samen één boekje vormden op een manier die ik verder nog nooit ergens heb gezien - werd gemaakt in een oplage van honderd door beide kunstenaars genummerde en gesigneerde oplage, de gelezen tekening werd daarnaast apart uitgegeven in een genummerde en gesigneerde oplage van vijftig exemplaren.

Gelezen tekening
September 1986
Oplage: honderd met de hand getekende, genummerde en gesigneerde exemplaren, in één band met Verborgen Landschappen van René de Rooze.
Prijs: 20 euro

Gelezen tekening
Oplage: vijftig met de hand getekende, genummerde en gesigneerde exemplaren, als separaat cahier.
Prijs: 15 euro

Bestellen?
 


 

gelezen tekening

verborgen landschappen

colofon

terug naar de startpagina van moors magazine