Accordeonist Remco Sietsema maakte met Sultana al een magnifiek solo-album waarin hij liet horen dat hij niet alleen geweldige nummers schrijft maar ook een subliem teamspeler is, Janos Koolen speelde op nog heel veel meer velden en maakte steeds weer indruk, als gitarist, mandolinespeler, producer en meer.

Lagom is Zweeds voor “niet te veel, niet te weinig, maar precies goed” en het is de titel van het eerste album dat Sietsema en Koolen als duo opnamen. Als je deze cd in de speler schuift zonder te weten dat je naar een duo luistert zul je het waarschijnlijk niet geloven, want je krijgt regelmatig de indruk dat je naar een volledige band luistert, zo goed spelen deze twee samen. De instrumentale nummers heb ik af en toe met open mond van bewondering zitten beluisteren, moet ik bekennen, maar de grootste verassing vond ik nog de zang van Sietsema, want hij ontpopt zich hier tussen de regels door als een fantastische Grunneger liedjeszanger. Luister naar Mien Laand en zorg er voor dat het dit jaar in de Grunneger Top 10 komt, zou ik zeggen!

Verder is dit album een fraaie staalkaart van alles waar de twee van houden, van polka’s tot walsjes tot en met bluegrass en zelfs funk, alles lekker fel en met passie gespeeld, waarbij het plezier er aan alle kanten afspat. Een geweldig album, waar ik elke keer weer een bijzonder goed humeur van krijg. Een fonkelende ster in donkere dagen.

Luister hier naar een paar fragmenten: