Wim Claeys is een Gentse accordeonist en zanger die ik kende omdat hij een paar opmerkelijke albums maakte met vergeten Gentse liedjes, die hij omtoverde tot onweerstaanbare folkrock in Een Schuune Bende en op De Zwanezang van Karel Waeri brengt hij de liedjes van deze negentiende-eeuwse Gentse troubadoer tot leven.

Maar nu maakte hij een voorstelling met enkel eigen liedjes, en eigenlijk draaien die allemaal rond het thema van het opvoeden van vier puberdochters door een alleenstaande vader. Wim Claeys en zijn Queens. Maar verwacht geen zware verzuchtingen, want dit is vooral een hilarisch, licht absurdistisch en humoristisch album geworden, waarbij je regelmatig in de lach schiet.

De liedjes hebben ook vaak helemaal niets met de vier dochters van doen, zoals Brexhit, een nummer waarin steenkolenengels eindelijk eens een keer echt leuk wordt. Mocht je niet alles meteen verstaan (zoals de afbrekingen in de sa-una) – bij de cd zit een boekje met alle teksten, dus het aanschaffen van de cd is de moeite zeker waard! Een goed humeur is zonder meer gegarandeerd, want je schiet absoluut een paar keer in de lach. En muzikaal is het overigens ook allemaal zeer dik in orde. Heerlijk plaatje!

Luister hier naar een paar fragmenten: