Frans Bronzwaer is een multi-instrumentalist, componist, liedjesschrijver en muziekproducent met een opmerkelijke loopbaan. In 1961 richtte hij met zijn broer zijn eerste bandje op, The Interpreters, een schoolbandje dat covers speelde van de Beatles en de Stones.Als de Py-Set werd het een van de bekendste Limburgse bands, en Bronzwaer was zanger, gitarist en liedjesschrijver voor de band.

Vanaf 1971 ging Bronzwaer ook solo aan de slag onder de artiestennaam Richard Neal – platenmaatschappij Polydor bracht drie singles uit die de hitparade niet haalden, en de vierde single werd wel opgenomen maar nooit uitgebracht. Bronzwaer werkte vervolgens met Loekie Knol en nam in eigen beheer onder de naam Franchise nog materiaal op met drummer Lucas Vroemen.

Toen Leo Blokhuis en Matthijs van Nieuwkerk tijdens de Nacht van de Popmuziek een filmpje lieten zien van zijn eerste single Take me to the water was er ineens onverwacht weer belangstelling voor Richard Neal  met als gevolg in 2009 een verzamel-cd met opnames i°uit de jaren zeventig.

In 2016 komt Frans Bronzwaer met een solo-album onder zijn eigen naam, met de titel 40, met veertien oude en nieuwe nummers uit veertig jaar muziek maken. En nu is er In the meantime, een album waarop niet gezongen wordt. Bronzwaer speelt verbluffend genoeg alle instrumenten, componeerde alle nummers, en weet alle instrumenten met elkaar te laten spelen, om het zo maar te zeggen.

Verbazingwekkend, en alleen maar te verklaren door je een man voor te stellen met passie voor muziek, die gelukkig is als je hem gewoon alleen in zijn studio achterlaat. Gelukkig mogen wij nu mee genieten.

  • Frans Bronzwaer – In the meantime – Twin Studio Brunssum
  • Bestel de cd hier bij een bekende webwinkel: In the meantime

Luister hier naar een paar fragmenten: