The Remote Code is de titel van de driedubbel-cd die het Britse trio The Remote Viewers in de herfst en winter van 2020 opnam in de Londense Iklectik Club. Ik schreef al eerder over de eerste cd van de drie en over de tweede, en nu is de derde aan de beurt. Dat is misschien wel de meest ontoegankelijke van de drie, vermoedelijk omdat er minder vooraf gecomponeerde muziek op te horen is. Bovendien schuiven er hier een paar gasten aan – in het eerste, bijna tien minuten durende nummer zijn dat Caroline Kraabel op altsaxofoon en Sue Lynch op tenorsaxofoon plus Rosa Theodora op piano. Die laatste doet op een aantal andere nummers ook nog mee.

Deze derde cd werd in de Londense Iklectik Club door John Edwards opgenomen, op 5 en 6 november 2020. Alles werd gearrangeerd, gemixt en gemastered door Adrian Northover. Edwards, Northover en Petts tekenen ook voor de muziek.

Ik weet het, de tijd van cd’s zou voorbij moeten zijn, maar toch ben ik blij dat deze mannen hun opnames nog steeds op cd blijven uitbrengen, want deze drie cd’s samen geven weer een magnifieke momentopname van een zich steeds vernieuwend en avontuurlijk gezelschap dat continu op muzikale avonturenreis is, en die reis kun je als luisteraar heel mooi via die cd’s blijven volgen. Zoeken op Spotify heeft geen zin, je moet gewoon die plaatjes bij hun aanschaffen. Eindeloos luisterplezier verzekerd voor iedere avontuurlijk aangelegde luisteraar.

Luister hier naar een paar fragmenten:

the remote viewers - a clearing - 1     
the remote viewers - a clearing - 4     
the remote viewers - a clearing - 5