Gitariste Corrie van Binsbergen heeft zich de laatste jaren met vuur op een aantal literaire projecten geworden, wat een paar volstrekt unieke muzikale avonturen opleverde, onder met de verhalen van Toon Tellegen. Verder componeerde ze muziek voor grote hedendaagse ensembles, voor theater en film. Tussendoor verscheen er dan ook af en toe nog een klein solo-juweeltje.

Maar nu was de tijd weer rijp voor een energieke superband, lijkt het, want VanBinsbergen Playstation Live is een album dat barst van de energie, dat spettert en knettert, en waarin muzikale grenzen volledig wegvallen. Het is een instrumentaal album, en van Binsbergen zelf verrast onder meer door op een bepaald moment ongegeneerd het wah-wah-pedaal te hanteren, maar dan wel op een manier die we nog niet eerder gehoord hadden. De humor zit er meteen al in, en de vrolijkheid, en het speelplezier spat er aan alle kanten af. Daar komt dan bij dat dit live album van begin tot eind spannend is. Dat is knapper dan je zou denken.

Vanbinsbergen Playstation Live is de betere goedhumeurmuziek – gegarandeerd voor een goed humeur – muzikanten op avontuur, die met zoveel plezier, en zoveel energie zulke ontzettend leuke muziek maken, daar kun je alleen maar met een brede grijns van zitten genieten! Een absolute aanrader!

Luister hier naar een paar fragmenten:

the magic sock part 5     
on my way to central station     
white lines - free way