Het 4 Huizen Muziekfestival in de wijk Hoornsemeer in Groningen is een gouden formule die al negen jaar draait, en die inmiddels ook al in andere steden gehanteerd wordt, denk aan Jazz on the Sofa in Zeist, dat inmiddels zijn vierde seizoen ingaat. Een zondagmiddag, vier huiskamers en vier concerten bij de musici zelf thuis.  Bij het 4 Huizen Muziekfestival zorgen ze er dan ook nog eens voor dat je elk jaar een iets ander programma kunt verwachten, dus het is elk jaar weer verrassend. Helaas zal de tiende editie ook de laatste zijn, dus grijp je kans en ga nog één keer kijken bij dit unieke, kleine intieme en altijd kwalitatief sublieme festival. Dit kun je dit jaar, 2019, verwachten:

Sötemann & Baumgarten

Bassist Philip Baumgarten nodigde singer/songwriter Sarah Sötemann uit, die de Friese singer/songwriter contest 2018 won met haar uitdagende, poëtische en speelse teksten.

Nynke Eekhof

Pianiste Nynke Eekhof speelt dit jaar muziek van de Franse componisten Francis Poulenc en Erik Satie.

Etoile Azur

Het wereldmuziekensemble Etoile Azur bestaat dit jaar twintig jaar, en ze presenteren hun nieuwe cd tijdens het festival. Sefardische muziek uit het Moorse Andalusië van weleer.

Dubbelconcert Klatwerk3 en Kapteyn & Klat

Pianist Boelo Klat is actief op vele fronten – zijn trio Klatwerk3 is het beste pianotrio dat er momenteel rondloopt en hij is ook een samenwerking aangegaan met Marcel Kapteyn, zanger van Ten Sharp – hun kersverse album Magnolia zal tijdens het festival gepresenteerd worden.