Hat Check Girl is de wat merkwaardige naam van het singer-songwritersduo Peter Gallway en Annie Gallup, die met zijn tweeën het ene na het andere fenomenaal mooie album uitbrengen, terwijl ze tussendoor ieder ook nog hun eigen soloplaten blijven maken, die al net zo mooi blijken te zijn. De twee blijken elkaar tot grote hoogten te kunnen inspireren, zo blijkt elke keer weer.

Two Sides to Every Story bevat tien liedjes die eigenlijk in paren geschreven zijn, waardoor je vijf hoofdstukjes krijgt, die door tussenstukjes worden gescheiden en worden afgesloten met de epiloog Remember. Ik laat hier fragmenten horen van de eerste twee liedjes, dus twee delen van het eerste hoofdstuk als het ware. Zo adembenemend mooi is de rest van het album ook.

De liedjes werden allemaal geschreven door Gallway en Gallup, en ze speelden zelf alles in behalve de drums en percussie, daarvoor tekent Jerry Marotta, maar als je elektrische gitaren, keyboards, elektrische en akoestische bas hoort is Peter Gallway daarvoor verantwoordelijk, terwijl Annie Gallup Elekytrische gitaar en laptop steel gitaar speelt. Wat een duo. Een absolute aanrader, en een fenomenaal mooi groeiplaatje.

Luister hier naar een paar fragmenten: