Hat Check Girl is een duo. Peter Gallway en Annie Gallup, die allebei ook hun eigen voortreffelijke albums maken, brengen tegenwoordig zeer regelmatig een album uit als Hat Check Girl, en die worden met de plaat beter. Gallway en Gallup zijn allebei geweldig goede songwriters, en samen weten ze op een bijzondere, intieme manier iets extra’s te doen, waardoor ze bijna nog meer onder de huid weten te kruipen.

At 2 in the morning laat precies horen wat je bij zo’n titel verwacht – muziek die in de late uurtjes wordt gespeeld, stil en intiem, alleen voor jou. De teksten zijn mooi, de arrangementen zijn prachtig, met ruimtelijke soundscape-achtige effecten die de intimiteit nergens aantasten, eerder versterken, en de melancholieke en soms wat zwaarmoedige teksten worden mooi in evenwicht gehouden door een dosis humor. Luister maar eens naar het schitterende openingsnummer Texas waar tongue-in-cheek wordt beweerd dat ze naar Texas afreizen omdat de songwriters daar altijd de waarheid spreken: “I’m going to Texas, gonna learn to tell the truth, just like those Texas songwriters…”

Het hele album is goed, van begin tot eind. Er staan zelfs een paar liedjes op waarvan je verwacht dat het wel eens klassiekers zouden kunnen worden, als Tornados sound like Trains, of The Poet Was an Old Man.
Mooi mooi.

Luister hier naar een paar fragmenten: