In 1965 bracht Elektra Records het album The Singer Songwriters Project uit, met vier Amerikaanse singer/songwriters die je ook nu nog als geheimtips kunt beschouwen: David Cohen (ook bekend als David Blue), Dick (Richard) Farina, Bruce Murdoch en Patrick Sky. Vóór die tijd noemden we ze folkzangers, protestzangers of troubadours, en het duurde nog even voor de term singer/songwriter algemeen gebruikt werd, maar tegen de tijd dat Jackson Browne, Carole King, Eric Andersen, James Taylor en anderen verschenen eind jaren zestig, wist iedereen wat een singer/songwriter was.

Als eerbetoon aan dat klassieke album uit 1965 brengt Hemifran nu Hidden Treasures uit, met als ondertitel Singer Songwriters from Home, met opnieuw vier Amerikaanse singer/songwriters die je als geheimtip kunt beschouwen. Hun collega’s weten het al lang, dat kun je ook zien aan wie er op hun opnames meespeelt, want daar vind je af en toe zeer grote namen tussen, maar de mannen zijn helaas nog steeds niet echt wereldberoemd, vandaar de Hidden Treasures.

Bob Cheevers uit Memphis (nu in Austin Texas) heeft bijvoorbeeld Spooner Oldham, Mike Botts en Larry Knechtel in zijn band.
Greg Copeland uit Los Angeles wist Patrick Sky (een van de originele singer songwriters!) te strikken, naast Jackson Browne, Greg Leisz en David Lindley.
Keith Miles uit Nashville nam zijn nummers op met Jack Sundrud (Poco) en de legendarische producer Bill Halverson, met musici als Dennis Crouch, Russ Pahl en Tammy Rogers.
Barry Ollman uit Loveland CO mocht rekenen op David Amram, John Fullbright, Tim O’Brien, James Raymond (de zoon van David Crosby) en Gary W Tallent van de E Street Band.

Dat betekent dat het met de arrangementen in ieder geval steeds goed zit – en de liedjes zijn bij alle vier deze heren van exceptioneel hoog niveau – dus doe jezelf een genoegen en schaf dit album aan voor ruim een uur van “hidden treasures” van vier top-singer/songwriters.

  • Hidden Treasures – Singer Songwriters From Home – Hemifran

Luister hier naar een paar fragmenten:

en kijk ook even naar deze video: