Een nieuw album van de Nederlandse flamencogitarist El Periquin is altijd weer een verrassing, want de virtuoze Peter Kalb, die de bijnaam die hij kreeg toen hij in Spanje bij de grote flamencogitaristen ging studeren als artiestennaam heeft geadopteerd (Periquin betekent eigenlijk gewoon Petertje) weet iedere muzieksoort naar zijn hand te zetten, en van elke vorm van muziek weet hij wel een vorm van sublieme en subtiele flamenco te maken.

Dat bewees hij al eens met klassieke muziek, maar ook met de muziek van Michael Jackson, en dit keer heeft hij het zichzelf al helemaal niet gemakkelijk gemaakt door de muziek van Ennio Morricone bij de kop te nemen. Maar het resultaat is als altijd weer verbluffend. Hij weet de intieme sfeer van de filmmuziek van Morricone verbazingwekkend goed te pakken, terwijl hij er tegelijkertijd vaak iets aan toevoegt dat de muziek net even wat extra’s geeft. Niet dat je de muziek van Morricone snel kunt verbeteren, maar El Periquin geeft er zijn eigen draai aan en de muziek wordt er zeker niet minder van. Soms heeft hij aan zijn eigen gitaar genoeg, soms haalt hij er wat gasten bij, en ook die arrangementen zijn fantastisch.

El Periquin plays Ennio Morricone is een flamenco-juweeltje dat ik ook iedere liefhebber van de filmmuziek van Morricone wil aanbevelen, want ook die zullen hier met open mond naar luisteren. Een absolute aanrader!

Luister hier naar een paar fragmenten: