Oriane Lacaille is de dochter van de accordeonist René Lacaille, die niet alleen een van de vernieuwers was van de muziek van Réunion, maar die verder ook het avontuur niet uit de weg ging – het concert dat hij in Groningen ooit gaf samen met Bob Brozman is een van de indrukwekkendste concerten die ik ooit meemaakte.

Dochter Oriane, die opgroeide in Frankrijk, is al net zo avontuurlijk ingesteld, al betreedt ze andere paden. Franse muziek, de Creoolse tradities, de malaya en sega van het eiland Réunion, je hoort het allemaal terug in haar verfijnde muziek.

Ze zingt in het Creools en Frans en wordt begeleid door haar liveband, Heloise Divilly (drums) en Yann-Lou Bertrand (conrtabas, trompet, fluit), maar ook vader René speelt mee, op Lam La Mer, en er zijn nog een paar gasten die haarfijn aanvoelen welke sfeer Oriane wil neerzetten: Piers Faccini, Leyla McCalla, Laura Cahen, Loy Ehrlich.

Prachtige liedjes, mooie zang, schitterende arrangementen, en je hebt mij ook al helemaal mee als er onverwacht heerlijk gefloten wordt in een liedje, zoals in Ride – dat is buitengewoon goed voor mijn humeur. Kortom, prachtig plaatje, en een dame om goed te blijven volgen.

Bekijk op haar website vooral ook haar video’s, daar word je ook heel blij van!

Luister hier naar een paar fragmenten: