leon giesen in hoogezand

mondo leone in hoogezand

kleedkamerconcert...

 

Leon Giesen is een liedjesschrijver, zanger, muzikant en documentairemaker die in zijn voorstellingen alles wat hij doet weet te combineren op een verrassende manier. En dat niet alleen. Giesen weet zijn publiek telkens weer te raken met de kleine essentialia van het leven, en dat komt door de unieke manier waarop hij zijn muziek weet te combineren met beeld. De verhalen die hij erbij vertelt versterken alles dan nog eens op zo'n manier dat een voorstelling vrijwel iedereen aanspreekt, van zeer jong tot oud, mannen en vrouwen.

Giesen heeft een bijzondere aanpak als het om optredens gaat. Je kunt via zijn website gratis lid worden van zijn club, en dan kun je je ook aanmelden voor een van de kleedkamerconcerten die hij geeft. Omdat kleedkamers altijd ongezellig zijn en hij altijd even een beetje wil inspelen doet hij dat tegenwoordig het liefst met een klein publiek. We waren in Hoogezand met zijn vieren (er schoven even later nog drie mensen bij aan) en kregen zomaar als extraatje de "achterkant van de liedjes" te horen, met bovendien een liedje dat hij op het podium nog niet gezongen heeft. Een intiem en bijzonder begin van de avond.

Even later bleek dat Giesen ook voor de volle zaal van het Kielzog weer direct contact met zijn publiek heeft. Giesen vertelt "kleine" verhalen die altijd gaan over het gewone dagelijkse geluk, dat door hem gedefinieerd wordt als "je persoonlijke ervaring van kwaliteit". Die theorie wordt vervolgens aan de hand van veel liedjes en filmpjes gedemonstreerd.

Leo Hegge, de directeur van het Kielzog, had Mondo Leone ook al eens gezien en was zelf enthousiast. Toen een paar weken voor de voorstelling bleek dat er nog maar dertig kaarten verkocht waren bedacht hij een list, die hij elk jaar wil herhalen voor een voorstelling die te onbekend is bij het grote publiek en die meer aandacht verdient - je kon gratis naar de voorstelling komen kijken, waarbij je achteraf betaalde wat je het waard vond. De zaal zat vol, en iedereen was na afloop enthousiast, dus het zit er dik in dat het experiment volgend jaar herhaald wordt. En voor Mondo Leone geldt zeker: zien is geloven. Iedereen die een optreden van Leon Giesen meemaakt is enthousiast, dat bleek ook hier.

Kijk dus vooral eens rond op zijn website, en ga naar een van zijn voorstellingen kijken. Ik ken nog niemand die teleurgesteld naar buiten kwam.

 

terug naar de startpagina van moors magazine