een boom in het quintusbos
- ten zuiden van haren
Het Quintusbos is een klein bosje ten zuiden van Haren, waar aan de rand een aantal bomen op een aarden wal staat. Het spectaculaire van die enorme bomen is hun wortelgestel, waarmee ze zich duidelijk zichtbaar aan die aarden wal vastklampen.

Ik ben een ietwat eigenaardige bomenliefhebber, vrees ik, want als er geen bordje bij staat, zoals in de Hortus, heb ik meestal werkelijk geen idee wat voor boom ik voor me heb. In dit geval heb ik het gevoel dat ik het zou moeten weten, maar voor ik domme dingen ga beweren hou ik me voorlopig  toch liever wijselijk op de vlakte.

Het is in ieder geval een indrukwekkende, oude boom met vele vertakkingen, die op het eerste oog een vrij gladde stam heeft. Kom je dichterbij en ga je wat beter kijken, dan blijkt de schors toch wat ruwer te zijn dan je eerst dacht.

De galerie werkt als volgt: je klikt op een van de foto's, dan verschijnt de foto vol in beeld. Rechts in beeld klikken en je gaat verder naar de volgende foto, links naar de vorige, ernaast en je komt weer hier.

 

 

terug naar de startpagina van moors magazine