kruispunt

stempelkunst # 23

Holly Moors - Stempelkunst # 23
29 x 21 cm, stempelinkt op karton.

Gestempeld in gele, en blauwe stempelinkt, met rechthoekige plastic gummen van de HEMA. Door een licht draaiende beweging lijkt het op sommige plaatsen wel te stormen. Dat bewegen van de stempels is altijd wat link, want het wordt heel snel een vieze smurrie, dus de kunst is om het met enige terughoudendheid te doen, waardoor er wel een zekere snelheid in komt, maar de kleuren toch nog redelijk helder blijven, en het moet uiteraard nergens een vieze doorgelopen smurrie worden. Je hoeft maar in één vakje uit te schieten of je kunt het hele ding wegflikkeren.

Ik laat hier eerst de hele prent zien, en zoom dan in op elk hokje, maar daarna bovendien op de kruispunten, want daar gebeuren de interessantste dingen, zeker als je wat dichterbij komt.

Het bijzondere van deze gestempelde grafiek is dat het om volstrekt unieke exemplaren gaat - er bestaat er steeds maar één van, wat bij grafiek tamelijk uitzonderlijk is.

Bovenaan rechts zie je drie delen van de complete prent, daaronder zoomen we in op wat details.

De galerie werkt als volgt: je klikt op een van de plaatjes, dan verschijnt het plaatje vol in beeld. Rechts in beeld klikken en je gaat verder naar het volgende plaatje, links naar het vorige, ernaast en je komt weer hier.

 

 

terug naar de startpagina van moors magazine