Eddie Ray Buzzini zegt dat hij zijn muziek (en dat is bluegrass) graag naar de tweeëntwintigste eeuw vooruit wil brengen. Dat klinkt vrij absurd, maar deze jonge multi-instrumentalist is geboren in 2007, dus de kans dat hij in 2101 nog steeds muziek maakt is nieteens denkbeeldig. Op zijn vijftiende speelt hij in ieder geval al fantastisch banjo, leadgitaar, slaggitaar, zingt hij alle nummers op zijn debuutalbum (en zelfs een baspartij in het slotnummer) en schreef hij zelf drie van de twaalf nummers, waaronder het fraaie Cash don’t sleep.

Die debuutplaat werd opgenomen voor het Patuxentlabel van de oude rot Tom Mindte, die het album niet alleen produceerde, maar die ook op drie nummers meezingt. Hij heeft Eddie Ray bovendien gekoppeld aan een aantal ervaren virtuozen die al langer meedraaien bij zijn platenlabel, als Danny Knicely, Patrick McAvinue en Mason Via.

De liedjes die Eddie Ray hier speelt omvatten nu al anderhalve eeuw, dus de inschatting dat ze nog wel een tijd mee kunnen is zo gek nog niet. Het oudste nummer, When You and I were Young, Maggie, is van 1864, de nieuwste zijn door hem zelf geschreven. Eddie Ray speelt op de banjo van zijn grootvader en heeft een brede muzikale belangstelling, die gaat van Flatt & Scruuggs tot Eddie van Halen. Luister en geniet van deze fraaie eerste worp van Eddie Ray Buzzini – er zullen er ongetwijfeld nog heel wat volgen!

  • Eddie Ray Buzzini – Eddie Ray – Patuxent Music

Luister hier naar een paar fragmenten: